Sadržaj
GRAWE NEWSROOM

GRAWE Hrvatska dio inicijative Europskog klimatskog pakta

30.06.2021.
GRAWE Hrvatska dio inicijative Europskog klimatskog pakta

Klimatske promjene, toplinski valovi, šumski požari, suše, obilne kiše, razorni vjetrovi i tuče kojima svjedočimo posljednjih godina, bili su tema na danu za djelovanje Europskog klimatskog pakta koji potiče ljude diljem Europe na djelovanje u korist našeg planeta, a time i na mijenjanje budućnosti ublažavajući ozbiljne negativne učinke klimatskih promjena na prirodni okoliš i zdravlje ljudi. Tom je prigodom predstavljena platforma Klimatskog pakta Count in us, namijenjena svima koji se žele priključiti inicijativi te u sklopu platforme odabrati između 16 različitih obećanja i na taj način, pokrećući promjene u svom svakodnevnom životu, pridonijeti borbi protiv klimatskih promjena.


Što to znači za građane i kako svatko od nas može sudjelovati?

Zapravo je sudjelovanje u inicijativi vrlo jednostavno... ;) Kada bi svatko od nas unio neku od promjena u svoj način života, ta bi promjena predstavljala prvi korak za spas našeg planeta. Istraživanja su pokazala da individualni način života čini više od 65 posto ukupnog svjetskog ugljičnog onečišćenja - kada bi svatko od nas promijenio način na koji putuje, više hodao i vozio bicikl, promijenio način ishrane jedući više sezonske hrane a manje mesa, oprezno i štedljivo koristio energiju i grijanje u svom domu ili na radnom mjestu, reciklirao stare stvari umjesto kupovanja novih, karbonski bi se otisak drastično smanjio!

 

Tko je podržao inicijativu već na samom početku?

16 tvrtki koje posluju u Hrvatskoj u samom su startu prepoznale važnost ove inicijative te su odlučile pružiti podršku tako što su pozvale svoje zaposlenike, njih gotovo 40.000, da odaberu aktivnost kojom će oni doprinijeti te istovremeno pomoći u mobilizaciji građana protiv klimatskih promjena. Radi se o tvrtkama koje su već od prije poznate po davanju svog doprinosa održivom razvoju zajednice te društveno-odgovornim poslovanjem i raznim aktivnostima ulažu napore za dobrobit ljudi koji u njoj žive.

Poznato po svojim volonterskim akcijama i ostalim društveno-odgovornim projektima i aktivnostima, tako i GRAWE podržava ovu hvalevrijednu inicijativu te je svoje zaposlenike pozvalo da svojevoljno aktivno sudjeluju i odaberu aktivnost putem platforme Pakta Count us in, kojom će napraviti mali korak, ali zapravo veliki doprinos za očuvanje našeg doma, planeta Zemlje, a ujedno i za boljitak i blagostanje čovječanstva.

 

Jeste li i vi za? Are you in, too?

Posjetite platformu Count us in: hhtps://lnkd.in/dnwwQZt.

Pročitajte članak o inicijativi Europskog klimatskog pakta kojeg je objavio privredni.hr: Inicijativu Europskog klimatskog pakta podržalo 16 tvrtki u Hrvatskoj.

 

npr Car osiguranje, savjetnik za kupca, ...