Sadržaj

PUTNA OSIGURANJA

Sigurnost na putovanjima diljem svijeta

Putovanja, bila ona samo vikend city break, dugo planirani godišnji odmor, posjeta prijateljima ili rodbini, odlazak na studij ili česta poslovna uvijek sa sobom nose i određene rizike o kojima nitko od nas ne želi razmišljati, no koji se doista mogu dogoditi i koji se događaju. Gubitak prtljage, nezgoda ili iznenadna bolest osim što mogu narušiti doživljaj putovanja, mogu značajno utjecati na povećanje financijskih izdataka. Troškovi zbog raznih nepredviđenih situacija kao što su liječnički troškovi (uključujući troškove nastale uslijed epidemije ili pandemije kao što je COVID-19), troškovi spašavanja, gubitak prtljage i slično, mogu biti izrazito visoki. Zato kada planirate putovanje, nikako nemojte stvari prepustiti slučaju, ugovorite policu putnog osiguranja i putujte bezbrižno.

 

VAŽNA NAPOMENA: Pokrića iz police putnog osiguranja ne vrijede na putovanja u zemlje za koje je Ministarstvo vanjskih poslova (MVEP) izdalo upozorenje/preporuku za izbjegavanje svih putovanja.
Upozorenja po državama možete pratiti na mrežnim stranicama Ministarstva vanjskih poslova.

Putno osiguranje s pokrićem za slučajeve nastale kao posljedica epidemije ili pandemije

GRAWE Hrvatska d.d. u svim proizvodima putnog osiguranja za vrijeme putovanja pokriva i troškove liječenja koje je posljedica epidemije ili pandemije kao što je COVID-19. Naknađuju se i dodatni troškovi smještaja osiguranika povezani s karantenom (izolacija i samoizolacija) i to najviše 1.000,00 EUR po osiguraniku.

Ako je ugovoreno osiguranje otkaza putovanja, osiguravateljno pokriće se odnosi i na naknadu troškova otkaza putovanja u slučaju da je otkaz uslijedio zbog:

 • iznenadne teške bolesti osiguranika koja je posljedica epidemije ili pandemije, odnosno uslijed karantene;
 • iznenadne teške bolesti koja je posljedica epidemije ili pandemije: bračnog ili izvanbračnog druga, roditelja, djece, sestara, braće, baka, djedova, unuka, svekra, svekrve, šogora, šogorice osiguranika ili jedne od osoba poimence navedenih u polici, ako je osoba životno ugrožena i na intenzivnom bolničkom liječenju.

NAPOMENA:

 • Za pokriće troškova liječenja koje je posljedica epidemije ili pandemije kao što je COVID-19, ne obračunava se dodatna premija.

 

U kojim slučajevima je pokriven otkaz putovanja?

Ako ste u sklopu paketa putnog osiguranja GRAWE TOUR ugovorili i pokriće za otkaz putovanja te netom prije putovanja dođe do bolesti koja onemogućuje putovanje (uključujući epidemiju ili pandemiju kao što je COVID-19), ostvarujete pravo na naknadu do tada nastalih troškova putovanja. 

Strah nije osigurani rizik, stoga nema povrata troškova ako se od putovanja odustaje zbog straha.

 

Podsjećamo!

Otkaz putovanja trenutno nije moguće ugovoriti online ugovaranjem.

U slučaju potrebe za ugovaranjem otkaza putovanja molimo vas da se javite u najbliži GRAWE ured ili nas možete kontaktirati putem elektroničke pošte na info@grawe.hr te pozivom na info broj 072 300 301. 

 

 

Prednosti GRAWE putnih osiguranja

Zašto odabrati GRAWE putno osiguranje?

 • Pomoć dostupna 24 sata na dan
 • Pokriveni troškovi liječenja akutnih bolesti
 • Pokriveni troškovi hitnih medicinskih intervencija i transporta
 • Pokriveni troškovi potrage i spašavanja te transport helikopterom
 • Uključeno osiguranje od gubitka ili kašnjenja prtljage 
 • Uključeno osiguranje od posljedica nesretnog slučaja
 • Sami birate visinu svote osiguranja za zdravstveno osiguranje
 • Pokriveni troškovi liječenja kroničnih bolesti koje neočekivano postanu akutne (osim za GRAWE TRAVEL)


Ovisno o odabranom proizvodu moguće je ugovoriti i dodatna pokrića kako bi upotpunili zaštitu na način koji odgovara upravo Vama:

 • Dodatno osiguranje od privatne odgovornosti
 • Dodatno osiguranje od posljedica nesretnog slučaja za sportaše amatere
 • Dodatno osiguranje od otkaza putovanja (osim za GRAWE TRAVEL)


Kakvo putno osiguranje možete ugovoriti?

 • POJEDINAČNO – osiguranje za jednokratno putovanje za jednu osobu
 • GRUPNO – osiguranje za jednokratno putovanje za grupe. Moguće ga je ugovoriti u GRAWE uredima ili kod naših prodavača osiguranja.
 • OBITELJSKO – osiguranje za obitelji do 7 osoba, minimalno jedna punoljetna. Pod obitelji podrazumijevaju se supružnici, roditelji i djeca do 24 godina starosti, bake i djedovi.
 • GODIŠNJE MULTI TRIP– jedna premija za višekratna putovanja unutar jedne godine. Za pojedince i obitelji uz maksimalno trajanje jednog putovanja do 45 dana.


Kada možete odustati od osiguranja?

Ako radi vlastitog osjećaja sigurnosti ili procjene ne želite ići na putovanje, a već ste uplatili (ugovorili) GRAWE TOUR, u roku od 7 dana, a svakako prije početka samog putovanja, imate pravo otkazati ugovor o osiguranju te dobiti povrat uplaćene premije. Ugovor o putnom osiguranju sklopljen prije više od 7 dana ne može se otkazati. 

 

 

GRAWE putna osiguranja

Mladi par ispred kombija – VW trabant

GRAWE TOUR I MULTI TRIP

Putno osiguranje za jednokratna putovanja u inozemstvo ili MULTI TRIP za višestruka putovanja unutar jedne godine
Dvoje mladih nasmiješenih turista gleda kartu grada

GRAWE TRAVEL

Putno osiguranje namijenjeno stranim državljanima za vrijeme boravka u Republici Hrvatskoj
npr Car osiguranje, savjetnik za kupca, ...