Sadržaj
28. lipnja 2022 ― Vrijeme čitanja 0 min.

Što je važnije od biti fit na plaži? Biti zdrav!

Tijekom srpnja se uključite u zabavni fitness challenge. PoKRENITE nekog ili sebe na zdrave životne promjene.

Ljeto nam se vratilo

Ljeto je stiglo u svome punom značenju; stigle su vrućine, počeli su godišnji odmori, traju glazbeni i filmski festivali, ulice i plaže pune su ljudi, osjeća se ona poznata ljetna vibra.  Možda baš zbog opuštenosti, putovanja, malo manje zgusnutog rasporeda, ljeto je mnogima najdraže vrijeme u godini. Svatko ima svoj omiljeni način provođenja godišnjih odmora, ali bez obzira tražite li osvježenje odlaskom na more, na rijeke i jezera ili više uživate u hladnijim, gorskim predjelima, možemo se složiti da je upravo ljeto vrijeme kada imamo priliku biti fizički aktivniji. Naime, već samo plivanje ili šetnje za mnoge će značiti pojačanu tjelesnu aktivnost u odnosu na ostatak godine.

 

Supanje na vodi
Jeste li znali?

Prema istraživanju Središnjeg državnog ureda za sport (2017.) čak 62 % stanovnika Hrvatske starije od 15 godina uopće se ne bavi sportom niti nekim drugim vidom tjelesne aktivnosti. Drugim riječima, gotovo dvije trećine naših sugrađana previše sjedi i ne kreće se dovoljno. Kada već govorimo o statistici, možemo napomenuti i da smo kao nacija na vrhu popisa europskih država kada je riječ o prekomjernoj tjelesnoj težini. Ukratko, prosječni građanin Hrvatske premalo se kreće i ima višak kilograma. Podsjetimo se, za normalno funkcioniranje organizma i prevenciju bolesti prije svega važna je kvalitetna prehrana i redovita tjelovježba pa možemo zaključiti da nam navedena statistika nikako ne ide u prilog. Zato vas pozivamo da vam ovo ljeto bude prilika da u svakodnevicu unesete nove rutine (vježbanje i pravilnu prehranu) kojima ćete pridonijeti zdravlju. A budući da je vrijeme kupaćih kostima i laganije odjeće, možemo napomenuti da ćete uz zdravije navike i izgledati bolje.

prekomjerna težina
Pokrećemo promjene zajedno i zato Pokreni se!

Kako bi što veći broj osoba inspirirao da se fizički pokrene i uvede tjelesnu aktivnost u dnevni raspored, GRAWE u sklopu kampanje 90 / 98 u srpnjupokreće fitness challenge (izazov) Pokreni se na svojim društvenim mrežama. Poznati će hrvatski influenceri (Andrea Solomun, Marijana Pašalin, Bojan Medaković i Borna Butijer) tijekom izazova dijeliti videe s idealnim ljetnim vježbama kojima ćete tijelo dovesti u formu, dobro se zabaviti, ali i svaki tjedan imati priliku za osvojiti GRAWE poklon pakete. A ako ste već u top formi i planirate se priključiti GRAWE noćnom maratonu koji će se održati 20. kolovoza u 17 sati, sudjelovanjem u 30 dnevnom izazovu Pokreni se možete osvojiti jednu od osam startnina. Treba li još koji razlog da se uključite u izazov?

GRAWE noćni maraton
Dobra statistika

Kako smo na početku teksta pisali, statistika nam ne ide u prilog kada je riječ o kretanju i prehrani.  Ali, kada je u pitanju postotak izlječivosti raka dojke i prostate statistika je itekako na našoj strani! Naime, uz rano postavljenu dijagnozu, odnosno odlaskom na redovite preventivne preglede postotak izlječivosti raka dojke kod žena je 90 % dok je  izlječenje raka prostate kod muškaraca visokih 98 %! S tim u vidu GRAWE kampanja 90 / 98 tijekom cijele godine raznim aktivnostima javnost podsjeća na preventivne preglede, ali i druge važne pretpostavke zdravlja poput pravilne prehrane i redovitog vježbanja. Ako želite znati više o mogućnostima besplatnih preventivnih pregleda u više od 300 zdravstvenih institucija diljem Hrvatske posjetite GRAWE web stranicu.

pregled
Neka ovo ljeto bude početak dobrih rutina

S obzirom na sve obaveze i užurbani način života, katkada je izuzetno zahtjevno složiti dnevni raspored u kojem ima dovoljno vremena za pripremiti kvalitetne i nutritivno uravnotežene obroke kao i ostaviti prostor za neki oblik tjelovježbe. Možda je baš zato ljeto savršeno vrijeme za donijeti nove odluke i uvesti nove rutine koje će imati iznimno pozitivne učinke na vaše zdravlje. Uz kvalitetu knjigu, mekani ručnik za plažu, kremu s faktorom zaštite, ovo ljeto u vašu putnu torbu „ubacite“ i odluke kojima ćete poboljšati kvalitetu života tijekom cijele godine.

zdrave promjene
Htjeli biste se pokrenuti, ali ne znate od kud početi?

Za početak, svakodnevno uživajte u čarobnom ljetnom svježem voću i povrću (odrecite se nutritivno ispraznih obroka) i svakako se priključite se našem Pokreni se izazovu!

I već ste učinili puno.

27. lipnja 2022 ― Vrijeme čitanja 4 min.
7 savjeta kako izgubiti suvišne kilograme pedalirajući
Više
npr Car osiguranje, savjetnik za kupca, ...