Sadržaj
06. srpnja 2021 ― Vrijeme čitanja 0 min.

Ne postoje samo novogodišnje rezolucije – svaki dan treba pokrenuti dobre promjene

Stani, predahni i smisli – kojim odlukama stvaraš put do bolje budućnosti?
GRAWE Blog - Ne postoje samo novogodišnje rezolucije – svaki dan treba pokrenuti dobre promjene

Potpišite ugovor sami sa sobom
 

Prema nekim istraživanjima gotovo 50 % ljudi realizira svoje novogodišnje rezolucije. Psiholozi tvrde da samo promišljanje i zapisivanje odluka ima terapeutski učinak te navode da je za postizanje uspjeha važno postaviti nekoliko pitanja poput: kakve promjene u životu želite i zašto, koji su koraci do njih? Odgovori će vas odvesti u smjeru kvalitetnog i ostvarivog popisa.

Osim što u život unose poželjne promjene, realizacija sebi postavljenih ciljeva ili odluka donosi i divan osjećaj ponosa i samopouzdanja. Dakle, razgovor i dogovor sa samim sobom te verbaliziranje svojih ciljeva ima sjajan utjecaj na pokretanje novih i dobrih promjena u vašem životu – neovisno o tome je li cilj više putovati, manje raditi, poraditi na edukacijama ili se jednostavno više odmarati. Dakle, kada odlučite složiti popis rezolucija, pripremite papir i olovku i potpišite ugovor sami sa sobom – on će vas motivirati kada zaškripi.

 

GRAWE Blog - Ne postoje samo novogodišnje rezolucije – svaki dan treba pokrenuti dobre promjene

Krećete od sljedećeg tjedna? Ne, krenite danas!
 

Koliko ste puta čuli ili izgovorili rečenicu: „Krećem na dijetu od ponedjeljka“  ili „Od ljeta počinjem više čitati“? Mnogima je najlakše povezati neke promjene (a osobito one mrvicu kompliciranije i teže) s početkom koji prirodno slijedi; početkom tjedna, početkom godine. I zato su, naravno, najpopularnije upravo novogodišnje rezolucije. Ako uzmete u obzir da je kraj godine sam po sebi sjajno vrijeme za rekapitulaciju odluka, događaja, a i planiranja budućnosti, jasno je da je pisanje novogodišnjih rezolucija odlična ideja kako provesti dane uoči početka godine.

Međutim, za donošenje odluka kojima ćete poboljšati kvalitetu života ne treba čekati. Ako ste jedna od onih osoba koje motivira početak, neka vam početak bude sutra. Novi dan. Svaki je dan novi početak i nova prilika da učinite nešto za sebe, nešto novo i neke korake kojima ćete utjecati na određivanje svojih puteva i uspostavu kontrole nad vlastitim životom. Jasno, takav stav iziskuje dodatne napore i promišljanja za koja katkada, u neobično intenzivnim danima  u kojima živimo, nema prostora. Zato si postavite pitanje: jeste li sami sebi na listi prioriteta i što činite da svoje želje i potrebe stavite u prvi plan? Treba li s njima čekati do početka iduće godine ili je sada vrijeme da kvalitetnim odlukama preuzmete stvari u svoje ruke? Možda je baš ljeto i vrijeme godišnjih odmora idealno za presložiti i posložiti prioritete.

 

 

GRAWE Blog - Ne postoje samo novogodišnje rezolucije – svaki dan treba pokrenuti dobre promjene

Svaki popis treba početi brigom o zdravlju
 

Bez obzira što se to na vašem popisu odluka pronašlo, vjerujemo da svi dijelimo jednu stavku koja je pretpostavka, osnova za sve drugo. Riječ je, naravno, o zdravlju. Iako veoma očito, pitanje važnosti zdravlja nije teško nesvjesno staviti u drugi plan ili ga uzeti zdravo za gotovo. Kao da zaboravljamo koliko toga zapravo sami možemo učiniti po pitanjima očuvanja zdravlja. Briga o zdravlju najsnažniji je ulog u budućnost i zato, kad se odlučite stvarati popis dobrih odluka kojima ćete mijenjati navike ili unijeti dodatne sadržaje u život, neka vam prva stvar na popisu bude riječ prevencija.

Kako bismo ilustrirali važnost preventivnih pregleda, podsjetit ćemo vas na činjenicu da je uz rano postavljenu dijagnozu postotak izlječivosti raka dojke kod žena 90 %dok je izlječenje raka prostate kod muškaraca visokih 98 %!

 

 

GRAWE Blog - Ne postoje samo novogodišnje rezolucije – svaki dan treba pokrenuti dobre promjene

GRAWE je tu da vam olakša put do izvrsnih liječnika i to besplatno
 

Dijeleći filozofiju da je svaki dan sjajan za donošenje kvalitetnih odluka, osobito po pitanju prevencije i očuvanja zdravlja, GRAWE je pokrenuo kampanju90/98 kojom, osim događanjima kojima je cilj osvijestiti javnost o važnosti prevencije, čini konkretne korake kojima građanima osigurava brze, jednostavne i besplatne preventivne preglede.

Konkretno, ugovaranjem police GRAWE VITAL dodatnog zdravstvenog osiguranja dobivate i mogućnost besplatnog preventivnog pregleda bez liste čekanja u više od 300 vrhunskih zdravstvenih ustanova diljem Hrvatske (UZV pregled prostate za muškarce i UZV pregled dojki za žene). Popis zdravstvenih ustanova u kojima možete obaviti preglede pronađite ovdje, a na sljedećem linku pronađite više informacija o GRAWE programima dobrovoljnog dodatnog zdravstvenog osiguranja.

 

 

GRAWE Blog - Ne postoje samo novogodišnje rezolucije – svaki dan treba pokrenuti dobre promjene

 

Znate li kako smjestiti četiri slona u automobil? Dva naprijed, dva odostraga.
 

Baš kao i u ovoj šali, većina važnih pitanja ima veoma jednostavan odgovor, a od njega vas uglavnom dijeli samo trenutak u kojem stanete i uzmete vremena za predah. Sjetite se toga kada krenete slagati popis odluka i krenite s onim osnovnim, jednostavnim i najvažnijim – odlukama kojima čuvate svoje zdravlje. Drugim riječima, krenite od pitanja prevencije i već sutra učinite nešto dobro za sebe.

 

P.S. Ne zaboravite na popis staviti čokoladu, uz nju je sve zabavnije. ;)

 

 

GRAWE Blog - Ne postoje samo novogodišnje rezolucije – svaki dan treba pokrenuti dobre promjene
01. srpnja 2021 ― Vrijeme čitanja 7 min.
Bezbrižno na godišnji: 7 načina kako zaštiti svoj dom od neželjenih provala i krađa

Pripremite se prije odlaska na ljetovanje i u našem novom blogu pronađite savjete kako osigurati svoj dom od provala i krađa!

 

Više
npr Car osiguranje, savjetnik za kupca, ...