Sadržaj
21. rujna 2020 ― Vrijeme čitanja 7 min.

Kućanski poslovi djeci postaju igra

Kućanski poslovi u mnogim su obiteljima tjedna obveza koja je uglavnom rezervirana samo za odrasle. Međutim, u tekstu niže pročitajte zašto bi i djecu trebalo uključiti u kućanske poslove, ali na vrlo zabavan način.
Kućanski poslovi djeci postaju igraDjeca iz kućanskih poslova mogu naučiti puno: od odgovornosti do stvaranja boljih veza s članovima obitelji

Kućanski poslovi djecu uče odgovornosti


Djeca mogu puno toga naučiti iz kućanskih poslova. Tijekom jednostavnih zadataka koje im roditelji zadaju od najmanjih nogu, uče što im je potrebno da se brinu o sebi, o domu, ali i o obitelji. Osim toga, upoznaju se s vještinama koje će im biti neophodne za život: kuhanje, čišćenje, organiziranje kućanstva i slično.

Pored svega toga, obavljanje kućanskih poslova djeci pomaže u izgradnji boljih veza s drugim ljudima. Jer, ipak je bitno znati iskomunicirati s bratom, sestrom ili roditeljima kako da se najefikasnije i najbolje odradi neki zadatak. Što prije on bude gotov, prije nastupa vrijeme za ono što oni žele.
 

Međutim, uključivanje djece u kućanske poslove može pomoći i vama. Stvorit ćete osjećaj povezanosti jer će vaša obitelj postati pravi mali tim. Osim toga, zadaci koje klinci ispune dat će i vama više slobodnog vremena.

Dok sve ovo zvuči tako ozbiljno i strogo i najradije biste pustili djecu da se samo igraju, pokušajte od kućanskih poslova napraviti igru u kojoj ćete uživati i vi i vaši najmlađi.

 

Kućanski poslovi djeci postaju igra
Spojite ugodno s korisnim: očistite kuću i provedite kvalitetno vrijeme sa svojom djecom.

Svaki uzrast ima svoje zadatke
 

Trebate znati što kojem uzrastu možete zadati da radi. Recimo, klincima od 2-3 godine već možete početi stvarati naviku sklanjanja igračaka za sobom. Naravno, cijelo vrijeme budite i vi s njima i pokažite im kako se to radi. Ipak ste im vi model na koji se ugledaju. Od slaganja igračaka stvorite igru tako što ćete djeci objasniti da sada igračke odlaze spavati i da ne mogu spavati na podu jer moraju biti u svom krevetu.


Predškolarcima možete pak zadati da vam pomognu u serviranju stola za ručak ili večeru. Mogu vam pomoći i u kuhinji (uz nadzor, naravno!). Uključite ih u stavljanje veša na sušenje, u raspakiravanje namirnica nakon šopinga i slično.

Kada djeca krenu u školu, jasno je da su samostalnija. Školarci bi mogli već bez vašeg nadzora zalijevati biljke, hraniti kućne ljubimce, izvoditi ih van. Mogu i brisati prašinu, kao i pomesti, usisati i slično.

 

Kućanski poslovi djeci postaju igra

Nagradite djecu za uspješno obavljen posao
 

Najbolje bi bilo da sve kućanske poslove obavljate zajedno sa svojom djecom, posebice ako su u pitanju predškolarci. Uvijek ih možete „podmititi“ sladoledom ili džeparcem za uspješno obavljen posao, ali više od svega prava vrijednost takvih kućanskih poslova je vrijeme koje provodite zajedno.


Djelomično preuzeto s www.zivjeti-bolje.hr
Kućanski poslovi djeci postaju igra

Zaštitite svoj dom od požara, prirodnih nepogoda, izljeva vode, razbojstva i drugih nedaća


GRAWE DOM paketi osiguranja pomažu Vam zaštititi dom u koji ste uložili trud i ljubav. Nažalost, ponekad je dovoljan samo jedan trenutak da sve nestane ili se trajno ošteti.


Više o ponudi imovinski osiguranja pročitajte na https://www.grawe.hr/osiguranja-kuca-i-stanova/

Ovdje preuzmite brošuru GRAWE DOM.
 

GRAWE DOM
21. rujna 2020 ― Vrijeme čitanja 5 min.
COVID-19 potiče obitelji na premišljanje o svojim financijama

Pandemija COVID-19 navela je obitelji da otkazuju svoja putovanja, nađu načine kako da boravak i rad od kuće učine ugodnim i produktivnim uz djecu te da riješe sve druge vrste neugodnosti u novoj situaciji u kojoj su se našli.

Više
npr Car osiguranje, savjetnik za kupca, ...