Sadržaj
21. rujna 2020 ― Vrijeme čitanja 6 min.

Kako smo PoKRENULI promjene?

Važna sastavnica našeg poslovanja je društveno odgovorno poslovanje, odnosno aktivnosti, projekti i inicijative koje kontinuirano provodimo na nacionalnoj razini s ciljem poboljšanja kvalitete života osjetljivih pojedinaca u zajednici u kojoj poslujemo te očuvanja prirode. Vjerujemo da do velikih promjena vode mali, ali uporni koraci prema naprijed, zajedništvo i želja za osiguravanjem jednakosti i ravnopravnosti svih pripadnika društva, koju im osiguravamo u okvirima svojih mogućnosti.
Kako smo PoKRENULI promjene?GRAWE noćni maraton se održava svake godine zadnje subote u kolovozu na zagrebačkom Bundeku i savskom nasipu

GRAWE je 2014. godine postavio temelje i pokrenuo inicijativu PoKRENI kojoj je cilj bio motivirati (postojeće) trkače da pokrenu nekog netrkača iz svoje okoline na uvođenje pozitivne promjene – zdrave i životno važne navike. Htjeli smo lančanom reakcijom pokrenuti veći broj ljudi i, iako nismo isključivali direktnu komunikaciju i motivaciju prema netrkačima, više smo željeli motivirati one koji već trče da svojim primjerom pokreću druge – to uključuje onda i neku odgovornost i ponos jer će vam „pokrenuti“ biti zahvalan, dobivate partnera za trčanje i, kada netko posustaje, uvijek ima onog drugog da ga potiče.

Osim sponzorstava raznih utrka na kojima svim „pokretačima“ i njihovim „pokrenutima“ nudimo priliku da, neki po prvi put u životu, istrče svoju utrku i osjete ponos nakon postignuća, inicijativa ima i donatorsku aktivnost. Svake godine otvaramo izazov „PoKRENI – pokloni svoje kilometre“ na aplikacijama za praćenje aktivnosti (Endomondo, Strava) u koji se može uključiti tko god želi. U sklopu izazova postavljamo cilj, a on je da svi zajedno do GRAWE Noćnog maratona prikupimo zadani broj kilometara koje će GRAWE pretvoriti u novčanu donaciju unaprijed odabranoj udruzi ili savezu koji se bave zdravstvenim teškoćama kod djece. Do sada smo tako donirali: udrugu Krijesnice, Hrvatski savez dijabetičkih udruga, udrugu Veliko srce malom srcu, Savez društava multiple skleroze te Udrugu osoba s amputacijom grada Zagreba i zagrebačke županije.

Donaciju svečano uručujemo na GRAWE noćnom maratonu koji se uvijek održava zadnje subote u kolovozu na zagrebačkom Bundeku i savskom nasipu.

 

 

GRAWE noćni maraton

Otkud GRAWE u trčanju?

Naš je posao osiguravati najveće ljudske vrijednosti – život i zdravlje, stoga je potpuno prirodno da se zalažemo i potičemo da i svaki pojedinac čini sve što može da sačuva te vrijednosti. Zdravlje bi nam svima trebalo biti pri vrhu ljestvice prioriteta, a mi činimo što je u našoj moći, odnosno potičemo ljude da se bave jednostavnom fizičkom aktivnošću, koja se velikim dijelom održava na svježem zraku, često i u društvu što pridonosi i psihičkom zdravlju, a osim toga, u poslovnom segmentu nudimo dobrovoljna zdravstvena osiguranja koja uključuju temeljne sistematske i specijalističke preglede u vrhunskim poliklinikama diljem Hrvatske i potičemo da ih se koristi redovito. Na kraju, ili bolje rečeno, na početku, tu je osiguranje života koje ima višestruke prednosti – od izdvajanja određenog iznosa kojeg ćete na neki način, dugoročnim discipliniranim odvajanjem manjeg iznosa, uštedjeti i prilikom isteka police imati određena sredstva uz pomoć kojih ćete moći ostvariti neki svoj san pa sve do financijske sigurnosti za članove obitelji ili druge drage osobe koje o vama financijski ovise u slučaju da se vama nešto dogodi. A kako kvalitetno i što duže i zdravije živjeti? Bavljenjem fizičkom aktivnošću i redovitim pregledima. Sada je sigurno jasnije i „otkud GRAWE u trčanju?“.
 

Pogledajte kako smo 2019. pokrenuli promjenu i opskrbili prvo troje djece u Hrvatskoj aktivnim protezama:

 

Ako želite saznati više i pridružiti nam se, pratite nas na:

https://www.facebook.com/PoKRENIbyGRAWE

https://www.instagram.com/pokrenibygrawe/

www.pokreni.hr

21. rujna 2020 ― Vrijeme čitanja 8 min.
Čitajte na godišnjem odmoru! Evo naših preporuka knjiga po kojima ćete pamtiti svoj godišnji...

Bez obzira što je većina putovanja ove godine otkazana, ljeto je još uvijek vrijeme za odmor! Kako biste ove godine mogli u potpunosti uživati u svom odmoru, mi vam svakako preporučujemo da svoj pametni telefon odložite i, barem nakratko, mislima daleko od svakodnevice i užurbanog života, krenete u zamišljena putovanja. A to i dalje najbolje uspijeva na dobar, stari način: uz knjigu od koje se nećete odvojiti dok je ne pročitate do posljednjeg slova. I ne zaboravite, ono što je najbolje u svemu, pronašli smo za vas pravo štivo, bez obzira kakvu vrstu odmora volite. Pa krenimo knjigoljupci...

Više
npr Car osiguranje, savjetnik za kupca, ...