Sadržaj
21. rujna 2020 ― Vrijeme čitanja 8 min.

Čitajte na godišnjem odmoru! Evo naših preporuka knjiga po kojima ćete pamtiti svoj godišnji...

Bez obzira što je većina putovanja ove godine otkazana, ljeto je još uvijek vrijeme za odmor! Kako biste ove godine mogli u potpunosti uživati u svom odmoru, mi vam svakako preporučujemo da svoj pametni telefon odložite i, barem nakratko, mislima daleko od svakodnevice i užurbanog života, krenete u zamišljena putovanja. A to i dalje najbolje uspijeva na dobar, stari način: uz knjigu od koje se nećete odvojiti dok je ne pročitate do posljednjeg slova. I ne zaboravite, ono što je najbolje u svemu, pronašli smo za vas pravo štivo, bez obzira kakvu vrstu odmora volite. Pa krenimo knjigoljupci...
Čitajte na godišnjem odmoruZnanstveno je dokazano kako čitanje knjiga smanjuje tjeskobu i stres za 60 % te omogućava ljudima da pobjegnu od vlastitih problema

Chiller

Za vas odmor znači samo jedno: odmor. Pauza od posla, od studija, od života. A kako ispuniti ovu pauzu na najugodniji način? U vašem je slučaju to kristalno jasno: ne radeći ništa. Za vas nema ničeg boljeg, od rano ujutro do kasno navečer ili bolje rečeno od kasnog jutra nakon što se probudite pa do kasno navečer dok ponovno ne utonete u san, svoj dan provesti u "chill modu". Volite se dobro naspavati i samo kasno buđenje priznajte pod pravi odmor.
Kako vas svojim odabirom ne bismo izbacili iz stanja duboke opuštenosti, za vas smo odabrali samo lagana štiva. Jedno od njih je i bestseler „Male laži“, australske spisateljice Liane Moriarty, napeta, vrlo realno i s puno osjećaja napisana priča koja nam šalje vrlo važnu pouku. Dodatni savjet: ne napuštajte ležaljku! ;-)


Pustolov

Provesti dan samo odmarajući na ležaljci i ne radeći ništa za vas je nedopustivi gubitak vremena? U tom slučaju je sve kristalno jasno: svoje ljeto morate iskoristiti u potpunosti. Bilo da se radi o planinarenju u Alpama, biciklističkoj turneji ili kupanju s prijateljima – kod vas je uvijek neka akcija. U moru pustolovina zasigurno ima još dovoljno vremena i za knjigu. Naravno, za neku uzbudljivu, koju između svih svojih aktivnosti, nećete ispuštati iz ruke.
Naša preporuka za vas je „Bog podzemlja“ Ursule Poznanski, očaravajući roman o opasnostima koje krije virtualni svijet, preveden na više od 20 jezika te višestruko nagrađivan zbog svoje originalnosti i kvalitete prepoznate od strane publike i struke.
 

Romantičar

Duge šetnje očaravajućim pejzažima i pitoresknim krajolicima, dubokoumni razgovori s prijateljima i poznanicima, večere uz svijeće. Ako ovo zvuči kao vaš nezaboravni odmor, vi ste tip koji, skupljajući uspomene i iskustva koje nikada nećete zaboraviti, na odmor ne ide bez pomno odabranog štiva koje će vas dodatno potaknuti na razmišljanja.
Zato smo za vas pronašli idealni roman irske autorice Sally Rooney, nove globalne književne zvijezde, „Razgovori s prijateljima“ koji, napisan briljantnom preciznošću i protkan pametnim humorom, odiše sviješću o zadovoljstvima i opasnostima koje nosi mladost te o granicama ženskog prijateljstva koje je teško uredno povući. Ovo je knjiga iz koje možete rasti. 
 

Zahtjevni tip

Pržiti se na suncu satima? Ne dolazi u obzir! Pripadate onoj grupi ljudi koji, kad vani temperature skoče, bježite u zatvorene, klimatizirane prostore. Van izlazite tek navečer, kad je zrak ugodan za laganu šetnju ili u kino na otvorenom. Kad je riječ o čitanju, prednost dajete zahtjevnijem štivu.
Za vas smo izdvojili roman Maxa Frischa „Recimo da mi je ime Gantenbein“ s kojim ćete uroniti u paradoksalni svijet glavnog junaka koji neprestano izmišlja sebe i koji je vlastitom voljom "slijep", stavljajući crne naočale i tako se kloneći svijeta, a zapravo predstavljajući metaforu društva. Ovaj će roman zagarantirano osvježiti vaš čitalački opus na neko vrijeme.

Čitajte na godišnjem odmoru! Evo naših preporuka knjiga po kojima ćete pamtiti svoj godišnji...

Još nekoliko hitova...

 

Čak i ako uopće ne volite čitati, možda je baš godišnji odmor pravi trenutak da spojite spojivo s nespojivim… ponesite barem jednu knjigu sa sobom na godišnji odmor ili jednostavno iskoristite svoje slobodno vrijeme za dobro i opuštajuće štivo. Sigurni smo da će vam se svidjeti više knjiga s našeg popisa. ;)

„Malo je nedostajalo“, Liane Moriarty

„Kafić na kraju svijeta“, John Strelecky

„Suprugova tajna“, Liane Moriarty

„Ljubav izvan vremena“, Karen Marie Moning

„Sunce i njeni cvjetovi“, Rupi Kaur

 „Kako pronaći ljubav u knjižari“, Veronica Henry

 „Izgubljena svjetlost“, Jill Santopolo

 

Djelomično preuzeto s www.grawe.at/blog
Čitajte na godišnjem odmoru! Evo naših preporuka knjiga po kojima ćete pamtiti svoj godišnji...
npr Car osiguranje, savjetnik za kupca, ...