Sadržaj
19.05.2022. ― Vrijeme čitanja 3 min.

Deseta sezona AKTIVNE HRVATSKE počela panelom koji nas sve treba zabrinuti

GRAWE već godinama pod geslom "PoKRENI promjenu" provodi aktivnosti podizanja svijesti o važnosti aktivnog načina života i usvajanje zdravih životnih navika u svrhu očuvanja zdravlja i u svrhu prevencije nastanka određenih oboljenja i stanja. Isto tako, aktivno komuniciramo važnost preventivnih pregleda u svrhu ranog otkrivanja bolesti, a samim time i većim postotkom izliječenja. Od ove godine, surađujemo s inicijativom "Aktivna Hrvatska" čime, osim na trčanje, jednaki fokus usmjeravamo prema svim oblicima tjelovježbe, na važnost mentalnog treninga i sveukupne dobrobiti - ne zaboravite da tjelesna aktivnost osim na fizičko zdravlje, snažno utječe i na to kako se osjećamo.

PORAZNI PODACI O AKTIVNOSTI HRVATA, ČAK 35 % OSMOGODIŠNJAKA JE PRETILO, PADA BROJ AKTIVNIH SPORTAŠA

Istra i Umag su domaćini treninga jubilarne desete sezone vodećeg hrvatskog sportsko – edukativnog projekta Aktivna Hrvatska. Jedna od najpoznatijih europskih pilates trenerica Asja Petersen vodit će trening u subotu, 14. svibnja u 10 sati na Trgu 1. svibnja. Uz nju će biti tim trenera Kineziološkog fakulteta iz Zagreba. Treningu mogu pristupiti svi koji se prijave na: www.aktivnahrvatska.hr. Partner projekta u Umagu je Grad Umag.

„Veseli nas dolazak u Umag po prvi puta. Trening Focus Point namijenjen je svim generacijama. Aktivirati ćemo cijelo tijelo i pokazati kako vježbati svaki dan što je iznimno važno za jačanje ne samo tijela već i cijelog organizma i imuniteta. Pozivam sve koji mogu da nam se pridruže te da zajednički pokažemo kako živjeti zdravo i aktivno!’’ – izjavila je Asja Petersen.

Asja Petersen jedna je od najpoznatijih trenerica i prva koja je pilates tehniku treninga donijela u Hrvatsku. Njezin Focus Point sistem treninga poseban naglasak stavlja na efikasnost pokreta i funkcionalnost tijela, a sadrži elemente treninga jakosti, pilatesa i joge. Asji će se na pozornici pridružiti kineziolozi Tina Živković, Dominik Špoljarić i Karlo Kligl dok će program voditi Renata Sopek.

Aktivna Hrvatska se održava pod pokroviteljstvom Predsjednika RH Zorana Milanovića, a uz podršku Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog olimpijskog odbora. Generalni partner projekta je HEP. Čak više od 65% odraslih građana Hrvatske nije dovoljno aktivno, svaki treći osmogodišnjak je pretio, a sve je manje i aktivnih sportaša.

PIK Vrbovec svim vježbačima daruje šunku u ovitku i PIK kuhanu šunku sa samo 2% masnoće uz koje je lako biti i sit i fit, Rajska rajčice, Nutribullet za vježbače priprema zdravi napitak prema recepturi nutricionistice Karmen Matković, stručne suradnice projekta Aktivna Hrvatska. Podravka daruje EVA – riblje proizvode pripremljene po tradicionalnim recepturama, vrhunske kvalitete i nutritivno bogatog sastava. AllergoSan poklanja Omni Biotic jer zdravlje počinje u crijevima, tu su i Jana i Mg Mivela za osvježenje, a Ewopharma PERSKINDOL proizvode koji uz pomoć mentola i pažljivo odabrane kombinacije eteričnih ulja koji ublažavaju bolove u mišićima i zglobovima. Herbalife Nutrition daruje zamjenske obroke, dodatke prehrani i proizvode za sportsku prehranu. Partneri projekta su INA – čista snaga, Janaf – jer energija povezuje, GRAWE osiguranje, Mentalni trening, Definicija Hrane. Partner projekta u Umagu su Plava Laguna hoteli.

Preuzeto s Aktivna Hrvatska (https://www.aktivnahrvatska.hr/vijesti/deseta-sezona-aktivne-hrvatske-pocela-panelom-nas-zabrinuti/)
1

Pridružujemo se treninzima po gradovima Hrvatske i zajedno činimo promjenu koja vodi prema zdravijem životu i boljem sutra!

14. travnja 2022 ― Vrijeme čitanja 3 min.
Sve što činimo danas ima utjecaj na naše sutra
Stavite brigu za budućnost planeta Zemlje među prioritete
Više
npr Car osiguranje, savjetnik za kupca, ...