Sadržaj
21. rujna 2020 ― Vrijeme čitanja 6 min.

Dekoracija doma: Jednostavne i jeftine ideje

Da biste imali dom kao iz časopisa, ne morate utrošiti cijelo bogatstvo u ukrase za interijer. Sada, kada ste doma i imate više vremena, probudite u sebi kreativnu stranu i dopustite da dekoracija doma ujedno bude i vaša antistres terapija.
Dekoracija doma: Jednostavne i jeftine ideje

Dekoracija doma s paletama – jednostavno i zabavno
 

Kada je riječ o uređenju doma koje dolazi iz vlastite radionice, već godinama je jedan od najvećih hitova onaj koji uključuje palete. Ti ružni i neugledni komadi drveta na kojima se prevozi teret i roba obično se odbacuju nakon isporuke. Međutim, uz malo mašte oni u tren oka mogu postati divni komadi namještaja.

Palete su čvrste i stabilne (a nisu preteške) jer su dizajnirane kako bi prenosile stotine kilograma težine. Najbolje od svega je što ih često možete pronaći u blizini industrijskih objekata pa čak i u lokalnom dućanu nakon što dođe roba.

Od paleta možete praviti stoliće, naslonjače, vertikalne dekoracije za bilje i cvijeće pa čak i spavaću sobu. Jednostavno ih redate jednu na drugu u visinu koju želite. Nabacajte puno jastuka (ili madrac u slučaju spavaće sobe) i to je to. Također, prepustite mašti na volju i ne ograničavajte se ni kada je riječ o bojanju paleta. Jednostavno, nema ograničenja!

Dekoracija doma: Jednostavne i jeftine ideje
Iskoristite palete, čvrste su i stabilne, i uz mrvicu mašte osmislite kreativan i moderan namještaj

Police s knjigama poslagane po bojama
 

Još jedan jednostavan trik koji će vam u dom unijeti red i uređenost „kao iz magazina“, a iziskuje doslovno nula izdataka je onaj s knjigama. Polica s knjigama svakom interijeru daje poseban štih. Nemojte ih samo slagati i slagati. Probudite u sebi kreativnost i složite policu po nekim „kriterijima“.

Može to biti po veličinama, po bojama i slično. Slobodno se zaigrajte i načinom slaganja pa slažite nešto vodoravno, nešto okomito. Na neke od vodoravno poslaganih knjiga slobodno stavite i druge dekorativne predmete poput dekorativnih figurica, okvira za slike i slično.

Dekoracija doma: Jednostavne i jeftine ideje
Za dom kao iz magazina katkad je dovoljno samo drugačije presložiti stvari. Pokušajte s policom s knjigama.

S lampicama u svoju sobu unesite – zvjezdice
 

Detalji čine razliku. To vrijedi u mnogočemu, pa tako i u uređenju doma. Mnoštvo svijeća u prostorijama već je odavno dio skandinavske filozofije uređenja doma. I sigurno ima nešto u tim „svjetlilima“. Ako volite prigušena svjetla, onda svakako možete pokušati sa svijećama ili, recimo, s lampicama.

Postavite ih u sobi na vrh stropova i usput ih ukrasite raznim pomponima (koje također možete jednostavno napraviti sami). Tako tijekom dana nećete morati gledati „ružne“ žice koje navečer, kad se upale, postaju prave sobne zvjezdice. Osim toga, sve te lampice možete staviti i u staklene vaze i tako stvoriti prave unikatne lampe.


Djelomično preuzeto s www.zivjeti-bolje.hr
Dekoracija doma: Jednostavne i jeftine ideje
Unesite u svoj dom dašak romantike i podignite atmosferu na novu razinu. Kako? Zaigrajte se s lampicama.
21. rujna 2020 ― Vrijeme čitanja 8 min.
Čitajte na godišnjem odmoru! Evo naših preporuka knjiga po kojima ćete pamtiti svoj godišnji...

Bez obzira što je većina putovanja ove godine otkazana, ljeto je još uvijek vrijeme za odmor! Kako biste ove godine mogli u potpunosti uživati u svom odmoru, mi vam svakako preporučujemo da svoj pametni telefon odložite i, barem nakratko, mislima daleko od svakodnevice i užurbanog života, krenete u zamišljena putovanja. A to i dalje najbolje uspijeva na dobar, stari način: uz knjigu od koje se nećete odvojiti dok je ne pročitate do posljednjeg slova. I ne zaboravite, ono što je najbolje u svemu, pronašli smo za vas pravo štivo, bez obzira kakvu vrstu odmora volite. Pa krenimo knjigoljupci...

Više
npr Car osiguranje, savjetnik za kupca, ...