Sadržaj
21. rujna 2020 ― Vrijeme čitanja 1 min.

Cvijeće u domu

Proljeće je i ako već ove godine ne možete uživati u prekrasnom buđenju prirode, te divne prizore dovedite u svoj dom. Naime, cvijeće u domu itekako će vam popraviti raspoloženje, ali i poboljšati kvalitetu života.
Cvijeće u domuCvijeće u svaki dom unosi “ono nešto”: pročistit će vam zrak, učiniti prostor ugodnijim, a vas kreativnijim.

Cvijeće u domu čisti zrak, popravlja raspoloženje…
 

Aromatične, dekorativne ili začinske. Koje god biljke da unesete u svoj dom, unijet ćete s njima i puno ljepote, ali i kvalitete koja će ispuniti vaš životni prostor. Naime, ukrasiti dom cvijećem nema samo dekorativno-estetsku vrijednost. To pridonosi i boljem protoku energije. Tvrde to mnogi stručnjaci koji se bave uređenjem interijera.

No, nisu vam potrebni stručnjaci koji će vam to reći kada i sami znate da cvijeće apsolutno u svaki prostor unosi „ono nešto“. Na kraju, dekoracija doma ne mora biti nužno komplicirana.

Osim što će vam u prostor unijeti živost, kućne biljke će pozitivno utjecati i na vaše zdravlje. Sve to zato što biljke djeluju kao „čistači“ zraka. Logično, jer više biljaka u vašem životnom okruženju znači i više kisika. Neke od najboljih biljaka koje će detoksicirati vaš prostor i koje su posebno „specijalizirane“ za čišćenje zraka su jedarce, zlatni puzavac i slično. Te će biljke otpuštati i određenu količinu vodene pare zahvaljujući kojoj će vaše prostorije uvijek biti ovlažene baš onoliko koliko trebaju biti.

 

Cvijeće u domu

Biljke će vam povećati koncentraciju i kreativnost
 

Dobro odabrano cvijeće možete iskoristiti i kao potpuno prirodne osvježivače prostora. Ima li što ljepše od mirisa orhideje, ljubičica ili lavande koje se prožimaju vašim dnevnim boravkom? Osim toga, biljke u domu posebno dobro će vam doći baš u ovom vremenu kada nije preporučeno izlaziti van.

Biljke pozitivno utječu na koncentraciju, ali i kreativnost. Ako ste se pitali zašto je u mnogim tvrtkama nepisano pravilo imati biljku na svakom radnom stolu, evo vam odgovora.

Cvijeće u domu

Ne zaboravite uljepšati i balkon
 

Za one sretnike koji imaju i balkon, sada je pravo vrijeme da ga obogate najrazličitijim cvijećem. Jutarnja ili popodnevna kava, a mnogima čak i zamjenski ured, sigurno će postati mnogo ugodniji ako budete okruženi šarenim i mirisnim cvijećem.

Ako dosad niste imali sreće s uzgojem biljaka, ne odustajte, uskoro ćemo objaviti blog na temu kako vam uzgoj kućnih biljaka život čini boljim. Kada vidite koliko dobrobiti cvijeće donosi, sigurno ćete uspjeti.
#staytuned ;-)


Djelomično preuzeto s www.zivjeti-bolje.hr
Cvijeće u domu
Svi sretnici koji imaju balkon znaju koliko je svaka jutarnja ili popodnevna kava ugodnija ako ste okruženi šarenim i mirisnim cvijećem.
21. rujna 2020 ― Vrijeme čitanja 8 min.
Kako postati bolji i sigurniji vozač?

Čovjek uči dok je živ. To pravilo vrijedi i za vožnju automobila. Koliko god da dugo vozite, uvijek možete poboljšati neke navike i tako postati još sigurniji i bolji vozač.

Više
npr Car osiguranje, savjetnik za kupca, ...