Sadržaj
15. lipnja 2021 ― Vrijeme čitanja 5 min.

5 razloga zašto ugovoriti osiguranje za bicikliste

Neovisno o tome ubrajate li se među biciklističke entuzijaste, uživate li u rekreativnim vožnjama ili samo pedalama svladavate prometne gužve, razveselit će vas informacija da netko brine o vašoj sigurnosti. U nastavku pročitajte 5 razloga zašto biste trebali razmotriti ugovaranje police osiguranja za bicikliste i što vam ona donosi.
GRAWE BLOG - 5 razloga zašto ugovoriti osiguranje za bicikliste

1. Osigurani ste u slučaju nezgode


Prvi i najvažniji razlog – uz policu osiguranja za bicikliste pokriveni ste u slučaju prometne nezgode koja rezultira vašom ozljedom, neovisno je li riječ o prijelomu noge, ruke ili nešto težem ishodu. A ako mislite da ste odličan vozač i da vam se nezgoda s biciklom u prometu ne može dogoditi, imajte na umu da ste vi odgovorni za 50% svoje sigurnosti. Ostalih 50% ne ovisi o vama, nego o drugim vozačima, vremenskim uvjetima, stanju kolnika, gužvama, radovima na cesti pa stoga dobro razmislite što vam je važno i koliku pažnju pridajete vašoj sigurnosti u prometu.

 

GRAWE BLOG - 5 razloga zašto ugovoriti osiguranje za bicikliste

2. Osigurani i kad vi uzrokujete štetu drugima


Ruku na srce, trenutak nepažnje dogodi se svima. Kao vozači bicikla, odnosno sudionici u prometu, možda ste takav trenutak i sami doživjeli, moguće i skupo platili. Jedna od najboljih prednosti osiguranja za bicikliste je ta da svoju odgovornost za eventualnu štetu koju nanesete drugima, prenosite na osiguravajuće društvo. U konačnici to znači da nastalu štetu ne podmirujete vi, već osiguravajuće društvo.

 

GRAWE BLOG - 5 razloga zašto ugovoriti osiguranje za bicikliste

3. Pravna pomoć u pravo vrijeme


Neke prometne nezgode postaju zaista ‘nezgodne’ tek kasnije, kad prouzroče sudske zavrzlame. Srećom, polica osiguranja za bicikliste predviđa i takve scenarije. Ovisno o odabranom paketu, osiguranje obuhvaća prava koja vam u takvoj situaciji itekako dobro dođu, od pravne pomoći do eventualnih troškova liječničkih pregleda i mogućih putnih troškova.

 

GRAWE BLOG - 5 razloga zašto ugovoriti osiguranje za bicikliste

4. Birate između 3 paketa, prilagođenih vama


Ako razmišljate o ugovaranju osiguranja za bicikliste (a ako vozite bicikl, trebali biste), odluku će vam možda olakšati činjenica da policu možete prilagoditi sebi i svojim mogućnostima. Čak tri paketa nude različite opcije pokrića, što znači da ćete za svoju sigurnost izdvojiti samo 12 i pol kuna mjesečno, odnosno manje od 50 lipa dnevno!

Ništa manje bitno, ugovaranje možete obaviti putem online. Postupak traje samo nekoliko minuta, a mirni ste tijekom cijele godine.

 

GRAWE BLOG - 5 razloga zašto ugovoriti osiguranje za bicikliste

5. Možete li osigurati bicikl od krađe? Možete!

Bicikli se kradu, to znate i sami. Koliko god se vi čuvali i štitili ga, lopovi će pronaći način.

Dvokotačnog ljubimca najlakše je ‘preboljeti’ kupovinom novog bicikla, a u tome će vam svakako pomoći i dodatno osiguranje bicikla od krađe. Njime ga osiguravate u visini nabavne vrijednosti, a sebe pokrivate u slučaju nenadanih troškova kakve vam može priskrbiti potražnja za novim biciklom.

 
Preuzeto s Živjeti bolje

 

GRAWE BLOG - 5 razloga zašto ugovoriti osiguranje za bicikliste

Na kakvoj se god stazi našli, budite sigurni na svoja dva kotača
 

Vožnja biciklom je zdrava, praktična i opušta, no sudjelovanje u prometu biciklom frustrira. Vozite li bicikl, znate o čemu je riječ. Upravo zbog toga i zbog rizika s kojima se suočavaju vozači bicikla, GRAWE je kao prvo na tržištu uvelo jedinstven paket Osiguranja za bicikliste koji sadrži tri jednostavna paketa za potpunu sigurnost biciklista u prometu.

Osiguranje za bicikliste obuhvaća osiguranje od odgovornosti prema trećim stranama, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, a dodatno možete ugovoriti i osiguranje bicikla od krađe.

Više o pokrićima doznajte na stranici Osiguranja za bicikliste.

Birajte između tri paketa s različitim visinama i vrstama pokrića. B-SAFE, B-RELAXED i B-SMART

Osigurajte se online u samo tri klika! 

 

GRAWE BLOG - 5 razloga zašto ugovoriti osiguranje za bicikliste
08. lipnja 2021 ― Vrijeme čitanja 8 min.
Kako zaštititi svoju kožu od štetnog utjecaja sunca?

Tema zaštite od sunca otvara mnoga važna pitanja i promišljanja. Ono što je sigurno jest činjenica da ne postoji 100% zaštitna krema i zato je kožu potrebno zaštititi i odjećom i sunčanim naočalama i šeširom.

Ljeto je pred nama, stoga budite svjesni svih prijetnji koje ono sa sobom nosi i pročitajte u nastavku što vam sve može pomoći kako biste zaštitili svoju kožu te sačuvali svoje zdravlje.

Više
npr Car osiguranje, savjetnik za kupca, ...