Sadržaj
Automobilska osiguranja: GRAWE AO

Obvezno osiguranje od automobilske odgovornosti

Polica osiguranja od automobilske odgovornosti, takozvani AO, dužnost je svakog vlasnika motornog vozila. Osiguranjem pokrivate svoju odgovornost za materijalne i nematerijalne štete nad trećim osobama - sudionicima prometne nezgode koju ste skrivili.

UGOVORITE GRAWE AO POLICU

Detaljne informacije o proizvodu doznajte u svim GRAWE uredima, kod stručnih GRAWE prodajnih predstavnika ili telefonski: 072 300 301.

 

 

Istražite GRAWE AO police i uživajte u prednostima sigurne vožnje. 

POGODNOSTI:

  • GRAWE bonus do 60 %
  • 5% popusta na ugovorenu policu životnog osiguranja
  • 5% popusta za plaćanje u cijelosti
  • odobravanje popusta za osobe kojima je utvrđeno tjelesno oštećenje 80% ili više te za HRVI Domovinskog rataBonus temeljem godina starosti ili godina vozačkog staža vlasnika vozila
  • Bonus za drugo novonabavljeno osobno vozilo
  • Priznavanje stečenog bonusa za prodano vozilo

Zaštitite svoj bonus ugovaranjem GRAWE Zaštite AO bonusa!

Ako pri produženju police postoji prijavljena šteta temeljem GRAWE AO police po kojoj imate ugovorenu zaštitu bonusa, zadržavate pravo na isti premijski stupanj (bonus).

Navedeni bonus je zaštićen neovisno o visini štete te neovisno o tome radi li se o materijalnoj ili nematerijalnoj šteti. Ako postoji više prijavljenih šteta, pokriće zaštite bonusa odnosi se samo na jednu, prvu štetu.

Zelena karta

Međunarodna karta za osiguranje vozila koja služi kao dokaz o ugovorenom osiguranju od automobilske odgovornosti

Ikona zelenog auta
GRAWE MOBIL

Pomoć na cesti: mobilni servisni centar na usluzi 24 sata na dan pružit će zaštitu Vama i Vašim suputnicima

Ikona kalkulatora
Informativni izračun AO

Svakom korisniku pristupamo individualno. Zatražite informativni izračun kreiran prema Vašim potrebama!

Jeste li znali?

VISOKE ŠTETE ZA NEOSIGURANA VOZILA

Da ste kao vlasnik motornog vozila dužni prije uporabe motornog vozila sklopiti ugovor o osiguranju od automobilske odgovornosti te ga obnavljati sve dok je motorno vozilo u prometu, odnosno dok nije odjavljeno i registarske pločice nisu vraćene nadležnoj policijskoj upravi.

Da nesklapanjem ugovora o osiguranju od automobilske odgovornosti izlažete se riziku da za eventualnu prouzročenu milijunsku štetu neograničeno odgovarate i to vlastitom imovinom.

Ako Vas zaustavi policija dok upravljate motornim vozilom za koje nije sklopljena polica osiguranja od automobilske odgovornosti predviđen je iznos kazne od 660,00 EUR pa čak do 6.630,00 EUR. Za vozače koji upravljaju motornim ili priključnim vozilom koje nije registrirano ili kojem je isteklo važenje prometne dozvole propisana je kazna do 260,00 EUR.

Ako vozač neosiguranog vozila uzrokuje prometnu nesreću u kojoj nastaje velika imovinska i neimovinska šteta, prema Zakonu o obveznim osiguranjima u prometu, Hrvatski ured za osiguranje (HUO) svim oštećenim osobama isplaćuje odgovarajuće iznose naknade štete, ali važno je za napomenuti da ima i zakonsko pravo potraživati naknadu cjelokupno isplaćenog iznosa štete uvećanog za troškove i kamate od vlasnika odnosno vozača neosiguranog vozila koji je skrivio prometnu nesreću, a za ispunjenje svoje zakonske obveze vlasnik (vozač) jamči svojom cjelokupnom imovinom.

npr Car osiguranje, savjetnik za kupca, ...