Sadržaj
26. veljače 2021 ― Vrijeme čitanja 5 min.

Kako društvene igre mogu utjecati na kvalitetu života

Igranje društvenih igara je uvijek zabavno. Naravno da tu zna biti i malo ljutnje i povrijeđenih osjećaja, ali kada se to zaboravi, na kraju ostane više dobrobiti koje donose društvene igre.
Kako društvene igre mogu utjecati na kvalitetu životaU digitalnom dobu dobre stare društvene igre mogu donijeti više adrenalina nego i jedno čudo tehnologije. Povezivanje sa suigračima, aktiviranje moždanih vijuga tek su neke od njih.

Društvene igre povezuju ljude
 

Za mnoge društvene igre potrebne su minimalno dvije osobe. U takvim društvenim igrama dobit ćete priliku za bolje upoznavanje osobe s kojom igrate. Ako pak igrate neku društvenu igru u paru, tada ćete biti prisiljeni na suradnju. To je isto jedan od načina da se bolje povežete s osobom s kojom igrate.

Jednostavno, koju god društvenu igru da odaberete, poanta je na kraju povezivanje i jačanje veza s drugim ljudima. Naravno, kad se smire strasti zbog nečijeg gubitka.

 

Kako društvene igre mogu utjecati na kvalitetu života

Stvaraju odlične uspomene
 

Društvene igre savršene su način za provođenje kvalitetnog vremena unutar obitelji. U digitalnom dobu, dobre stare društvene igre mogu doći kao osvježenje. Osim toga, adrenalin koji mogu donijeti zaista se ne može mjeriti ni s jednim čudom tehnologije.

Okupljanje cijele obitelji oko stola jednom u tjedan-dva može biti predivna uspomena koju će vaše dijete sačuvati i kada odraste. Istina, tableti, mobiteli i ostali gadgeti imaju svoje prednosti, ali pokušajte uvesti u svoju obitelj svako toliko jednu noć društvenih igara.

Kako društvene igre mogu utjecati na kvalitetu života

Odličan su alat za učenje
 

Da društvene igre nisu samo za zabavu i međusobno povezivanje, pokazuju i brojna istraživanja koja tvrde da su društvene igre odlični alati za učenje.

Recimo, igranje neke igre od početka do kraja pomaže djeci u razvijanju koncentracije. Osim toga, odlične su za razvijanje pamćenja, a svakako mogu pomoći i u boljem shvaćanju postojanja pravila u životu.

Djeci će one itekako dobro doći i kod pronalaska rješenja za različite probleme, a tu su svakako i motoričke vještine koje se poboljšavaju sa svakim bacanjem kockice, miješanjem karata, sastavljanjem različitih dijelova i slično. Stoga, svi koji na zabavan način svojoj djeci žele pokloniti zabavno učenje brojnih vještina koje su itekako bitne za život, bacite se na društvene igre.

Kako društvene igre mogu utjecati na kvalitetu života

Pomažu i kod samopouzdanja
 

Igranje društvenih igara potiče oslobađanje endorfina, hormona sreće. Osim toga, dok ste s društvom ili obitelji “u akciji”, dobivate priliku da pokažete kreativnu stranu svoje osobnosti (samo se sjetite Pictionaryja, Aliasa i sličnih igara).

Čak i one po prirodi šutljivije i sramežljivije osobe mogu doći do izražaja, a to katkada može dobro doći njihovu samopouzdanju.

 

Djelomično preuzeto s www.zivjeti-bolje.hr
Kako društvene igre mogu utjecati na kvalitetu života
19. veljače 2021 ― Vrijeme čitanja 6 min.
Jeste li znali da vam dobar hobi može poboljšati život?

Dobar hobi svakoj osobi može biti od velike koristi. Nebitno bavite li se vrtlarenjem, nekim sportom, pletenjem ili sudjelovanjem u book clubu, ako se posvetite svom hobiju, vrlo brzo ćete primijetiti da vam je život poboljšan i kvalitetno ispunjen.

Više
npr Car osiguranje, savjetnik za kupca, ...