Sadržaj
07. studenoga 2021 ― Vrijeme čitanja 5 min.

Kada treba odustati od „Meni se to ne može dogoditi“ stava?

Ako je riječ o zdravlju odgovor je: DANAS
Enjoy the life

Tako različiti, a toliko slični

 

Ljudi se razlikuju po mnogočemu - svojim afinitetima, izgledu, željama, sklonostima, načinima na koje rješavaju poteškoće i sagledavaju svijet oko sebe. Ali ima jedna, naočigled ne tako vidljiva karakteristika koja je zajednička velikom broju ljudi. Riječ je o nagonu koji nas pokreće da idemo dalje, da podižemo vlastite ljestvice i da oko sebe ne vidimo samo potencijalne opasnosti i probleme, već prilike. Taj se nagon zove „Meni se to ne može dogoditi“.

 

Nagon koji gura naprijed

Nagon koji gura naprijed

 

Bez njega ne bismo daleko dogurali biološki, niti socijalno, niti društveno. Zbog tog su se nagona istraživači otisnuli na nepoznate pučine i otkrili nove kontinente i zbog istog su razloga znanstvenici eksperimentirali s opasnim supstancama tražeći lijekove. Zbog toga nagona imamo svijet kakav danas poznamo. On nas drži suvislima čak i u najtežim trenucima i daje snagu te nadu da guramo dalje. Lijepo je imati takav osjećaj.

Kada nagoni ne bi trebali voditi glavnu riječ

Kada nagoni ne bi trebali voditi glavnu riječ

 

Ipak, postoje situacije u kojima nagoni, pa čak i oni pozitivni, ne bi trebali voditi glavnu riječ. Jedna od tih situacija jest briga o zdravlju. Kada govorimo o zdravlju odluke treba donositi svjesno, na temelju znanstvenih činjenica i u dogovoru sa stručnim osobama. Naravno, treba osluškivati svoje tijelo jer ono daje prve signale, ali gore spomenuti nagon može vas suptilno uvjeriti da imate još vremena, da ne morate reagirati odmah. Valja imati u vidu da poteškoće sa zdravljem mogu biti perfidan neprijatelj s brojnim taktikama – mogu se prikrasti tiho, sakriti negdje, praviti se nevidljivima. I zato, ako pitanje zdravlja prepustite samo osjećaju, može vam se dogoditi da izgubite bitku prije nego što saznate da ste u ratu.

Kada nagoni ne bi trebali voditi glavnu riječ

Jedan od glavnih saveznika je preventiva

 

Moderno nam je vrijeme donijelo mnogo mogućnosti kada je u pitanju vaš najsnažniji saveznik za očuvanje zdravlja, tj. preventiva. Pridržavate li se preventivnih metoda - od zdrave prehrane, dovoljno kretanja, izbjegavanja pušenja, raznih samopregleda, dentalne higijene pa do obavljanja redovitih preventivnih pregleda, imate već velike šanse da zdravlje držite pod kontrolom.

Jedan od glavnih saveznika je preventiva
90/98

Prevencija je najbolja šansa

 

Prevencijom najbolje dajete najbolju šansu svojem organizmu da ostane zdravo, jer čak i kada se preventivnim pregledom otkriju bolesti šanse za ozdravljenje su puno veće nego kada se pojave simptomi. Jeste li znali da je uz rano postavljenu dijagnozu postotak izlječivosti raka dojke kod žena 90 %dok je izlječenje raka prostate kod muškaraca visokih 98%? Ti se omjeri izlječenja ozbiljno smanjuju ukoliko se umjesto preventivnim pregledom do dijagnoze dođe zbog poteškoća koje eventualno osjećate.

GRAWE vjeruje u važnost prevencije i zato je pokrenuo kampanju 90/98 s ciljem stalnog podsjećanja javnosti o važnosti prevencije.

Prevencija je najbolja šansa
GRAWE VITAL

Jeste li učinili sve što možete?

 

Što možete svakodnevno činiti za vaše zdravlje i činite li to? Razmislite već danas koje bolje navike možete uvesti u svakodnevicu – šećite redovito prije nego vas uhvati bol u leđima, birajte zdraviju prehranu i izbjegnite višak kilograma ili dijabetes, radite mjesečne samopreglede (madeža, dojki, testisa) i ne zaboravite na redovne preventivne preglede.

Znate li da  uz policu dodatnog zdravstvenog osiguranja GRAWE VITAL dobivate i mogućnost besplatnog preventivnog pregleda bez liste čekanja u više od 300 vrhunskih zdravstvenih ustanova diljem Hrvatske (UZV pregled prostate za muškarce i UZV pregled dojki za žene)? Popis zdravstvenih ustanova u kojima možete obaviti preglede pronađite ovdje i pročitajte više o GRAWE programima dobrovoljnog dodatnog zdravstvenog osiguranja.

Carpe diem

Carpe diem

 

Da, treba iskoristiti svaki dan i uživati u osjećaju nepobjedivosti. Uživajte u svakoj sitnici koja je pred vama. Samo, imajte negdje na umu još jednu poznatu poslovicu; „Zdrav čovjek ima tisuću želja, bolestan samo jednu“. I čuvajte zdravlje!

CARPE DIEM
27. rujna 2021 ― Vrijeme čitanja 3 min.
Tri načina kako ne zaboraviti na preventivne preglede

Kada je riječ o planiranju, mogli bismo reći da postoje tri tipa ljudi:

„Želim znati sve unaprijed.“

„Spontanost je vrlina.“

„Uživam u spontanosti, ali kad je važno planiram.“

 

Više
npr Car osiguranje, savjetnik za kupca, ...