FAMILY CARE

Kontakt

GRAWE Hrvatska d.d.
Ulica grada Vukovara 5
HR-10000 Zagreb

072-300-301, 01-3034-000 +385-(0)1-30-34-500 info@grawe.hr
Inhalt:

Praktični savjeti

 
U nastavku nekoliko praktičnih savjeta vezanih uz imovinska osiguranja:
 

  • Jeste li znali da polica osiguranja stambene zgrade koju ugovara upravitelj pokriva samo građevinski dio zgrade u ograničenom opsegu, ali ne pokriva stvari domaćinstva?
  • Najviše provalnih krađa događa se u ljetnim mjesecima i u vrijeme godišnjih odmora. Provjerite jeste li sve zaključali te pripazite tko sve ima pristup Vašem profilu na društvenim mrežama ukoliko objavljujete da odlazite na put.
  • Kako bi spriječili požar, važno je voditi računa o prevenciji. Educirajte djecu i obitelj o osnovnim mjerama prevencije, evakuacije iz objekata i korištenja aparata za gašenje požara. Ne ostavljajte šibice, upaljače i ostale opasne naprave na dohvat djece. Ložišta, bojlere, plinske instalacije, spremnike goriva, grijača tijela i električne instalacije održavajte u ispravnom stanju i pravilno ih koristite.
  • Krađa bicikala je na žalost vrlo učestala pojava. Biciklistički registar ili Bicreg je baza bicikala s pripadajućim brojevima okvira. Svrha ove baze je smanjenje krađa bicikala, te olakšavanje pronalaska vlasnika ukradenog bicikla. Registrirajte svoj bicikl besplatno na stranici www.bicreg.info i svakako čuvajte svoj bicikl zaštićen lokotom ili još boje u zaključanoj ostavi ili nekoj drugoj zaključanoj prostoriji.
  • Izljev vode, ukoliko se dogodi dok Vas nema kod kuće, može biti katastrofalan. Osim uništenih podova, zidova, namještaja, aparata, možda čak i susjednih stanova, račun za izgubljenu vodu morate također podmiriti. Stoga ne ostavljajte uključenu perilicu rublja ili suđa ukoliko izlazite iz stana.


Uvijek imajte pri ruci brojeve telefona, kao na primjer GRAWE SOS - pomoći u kući, za takve slučajeve.


Nazovite 112 za sve vrste žurnih situacija

Pozivom na broj 112 prijavite nesreću, hitnu situaciju ili prijetnju za ljudske živote, imovinu,okoliš i kulturna dobra. Broj 112 možete nazvati u bilo koje doba dana i noći neovisno gdje se nalazite u Hrvatskoj.