Sadržaj
GRAWE NEWSROOM

Ekološke volonterske akcije diljem Hrvatske

02.10.2019.
GRAWE volontiranje 2019., ŽumberakGRAWE volontiranje 2019., Žumberak

Započele su volonterske akcije diljem Hrvatske koje provode GRAWE zaposlenici – volonteri, a koje su ove godine usmjerene prema zaštiti i očuvanju okoliša. Kao i prethodnih godina i ove se godine na volonterske akcije prijavilo više od polovice ukupnog broja od 650 zaposlenih koji će jedan dan pokloniti svoje vrijeme, trud i sposobnosti kako bi unaprijedili život u lokalnim zajednicama. 

Raznovrsne ekološke akcije uključuju uređenje i čišćenje parkova, šetnica, planinarskih staza, ali i sadnju određenih sadnica pogodnih za lokaciju i vremenski period godine čime se nastoji obogatiti vegetacija određenih područja.

Postoji li bolji razlog za pokretanje ovakvih akcija od želje da i našoj djeci, i djeci naše djece, ostavimo planet kakvog smo mi naslijedili, da im omogućimo da se igraju i odrastaju u prirodi i u skladu s prirodom. Želimo da jednog dana budu svjesniji da je održivost ekološkog sustava odgovornost svakog pojedinca te da je uvođenje promjena koje doprinose boljoj budućnosti vlastita odluka. Briga o okolišu toliko je česta tema u medijima i javnosti, a toliko rijetka u mikro zajednicama kao što je obitelj ili poduzeće, da smo odlučili učiniti što je u našoj moći da to promijenimo i kroz ovakve akcije potaknemo naše zaposlenike da se uključe i svojim aktivnostima pokrenu pozitivne promjene u svojim zajednicama“,  rekla je Nataša Kapetanović, predsjednica Uprave GRAWE Hrvatska d.d.

GRAWE Hrvatska d.d. jedno je od prvih poduzeća u Republici Hrvatskoj koje je započelo s korporativnim volontiranjem kakvog danas poznajemo. Svake se godine aktivnostima priključuje sve više zaposlenika, a GRAWE je do sada dobio i nekoliko važnih priznanja za doprinos razvoju volonterstva. GRAWE je također i među prvim potpisnicima Povelje o priznavanju kompetencija stečenih volontiranjem te Povelje o volontiranju zaposlenika kojim se volonterski rad posebno vrednuje i cijeni u procesu ostvarivanja punih ljudskih potencijala te naglašava važnost volontiranja za dobrobit pojedinca, zajednice, organizacije i cjelokupno društvo.

 

npr Car osiguranje, savjetnik za kupca, ...