Sadržaj
21. rujna 2020 ― Vrijeme čitanja 8 min.

Zašto je važno imati osiguranje od potresa?

Jeste li znali da se prema seizmološkim istraživanjima područje Hrvatske nalazi na vrlo trusnom području? Upravo to je bio razlog zbog kojeg je Hrvatska tijekom povijesti doživjela nekoliko velikih potresa. Onog se zadnjeg, razornog, koji je u ožujku ove godine zadesio Zagreb i okolicu, sigurno dobro sjećate. Nakon njega pa u sljedećih dva mjeseca to je područje doživjelo još veliki broj manjih potresa koji nisu bili nimalo ugodni za nikog od stanovika tog područja.
Potres

Kuća se gradi, ali dom se stvara. Znamo da vaš dom ne čine samo zidovi i stvari nego trud, vrijeme i ljubav koje ste uložili u njegovu izgradnju i opremanje. Nažalost, ponekad je dovoljan samo jedan trenutak nepažnje ili viša sila da sve izgrađeno nestane ili se trajno ošteti. To je zaisigurno dobar razlog za razmisliti o osiguranju od potresa. 
 

Osiguranje od potresa pokriva uništenja ili oštećenja stvari uslijed potresa ili djelovanja osnovnih i dodatnih opasnosti koje su u uzročnoj vezi s djelovanjem potresa.

Osiguranje od potresa - Zašto je važno imati osiguranje od potresa?
Građevinski objekti koji su pregledani od strane statičara i imaju zelenu oznaku mogu se osigurati od potresa.

Osiguranje od potresa
 

Što je sve pokriveno policom osiguranja od potresa? 

Nadoknađujemo uništenje ili oštećenje predmeta osiguranja koje nastane neposredno zbog potresa ili u uzročnoj vezi s njime.


O čemu ovisi premija osiguranja?

Premija osiguranja od potresa ovisi o vrijednosti građevinskog objekta, opreme i zaliha, starosti objekta, zoni izloženosti potresu te namijeni predmeta osiguranja (poslovni ili stambeni, oprema, zalihe) kao i postotku ugovorene franšize.


Koji se građevinski objekti mogu osigurati u Zagrebu i okolici gdje su objekti oštećeni u razornom potresu u ožujku 2020.?

Objekti koji su pregledani od strane statičara i imaju zelenu oznaku mogu se osigurati od potresa, a sve ostale oznake (npr. žuta, crvena) koje se nalaze na objektima ne mogu se osigurati.

Osiguranje od potresa - Zašto je važno imati osiguranje od potresa?

Više o osiguranju od potresa pročitajte na https://www.grawe.hr/osiguranje-od-potresa/

Osiguranje od potresa možete ugovoriti uz osiguranje građevinskog dijela i osiguranje stvari kućanstva. 
Više o imovinskim osiguranjima GRAWE DOM pročitajte na https://www.grawe.hr/osiguranja-kuca-i-stanova/, a o paketima sigurnosti za suvlasnike i upravitelje stambenih zgrada na https://www.grawe.hr/osiguranje-stambenih-zgrada/.

Ovdje možete preuzeti i brošuru GRAWE DOM.

Osiguranje od potresa - Zašto je važno imati osiguranje od potresa?
21. rujna 2020 ― Vrijeme čitanja 5 min.
COVID-19 potiče obitelji na premišljanje o svojim financijama

Pandemija COVID-19 navela je obitelji da otkazuju svoja putovanja, nađu načine kako da boravak i rad od kuće učine ugodnim i produktivnim uz djecu te da riješe sve druge vrste neugodnosti u novoj situaciji u kojoj su se našli.

Više
npr Car osiguranje, savjetnik za kupca, ...