Sadržaj
17. lipnja 2022 ― Vrijeme čitanja 3 min.

Zašto biste trebali nabaviti biciklističku majicu?

Biciklistička majica nije pomodni detalj, već artikl koji vaše pedaliranje čini znatno ugodnijim.

Koliko ste puta na biciklu vidjeli nekoga u majici toliko kričavoj da vas zabole oči. Priznajte da ste barem jednom pomislili da se radi o čistoj pomodnosti ili uživljenosti u ulogu kojoj netko nije dorastao. Premda se čini kao banalna stvar, biciklistička majica izuzetno je važan artikl za udobnije pedaliranje. U nastavku pročitajte zašto.

 

1

Više komfora za vrijeme vožnje

 

Za razliku od onih koje svakodnevno nosimo, majica za bicikliste pažljivo je osmišljena i prilagođena vožnji bicikla. Skrojena je uglavnom od lakih materijala koji ne ometaju niti nadražuju kožu, kako bi se biciklist u potpunosti posvetio vožnji. Osim toga, krojena je tako da tijekom čitave vožnje prekriva donji dio leđa i štiti ih od direktne izloženosti vjetru i drugim vremenskim (ne)prilikama.  

2

Uklanjanje znoja i bolja prozračnost

 

Pedaliranje je ponekad naporno, posebno ako se radi o dugim i zahtjevnim rutama. U takvim situacijama naše tijelo pokušava sniziti tjelesnu temperaturu i dolazi do pojačanog znojenja, koje zna biti uistinu neugodno ako ste u pamučnoj majici. Biciklističke majice napravljene su od posebnih materijala osmišljenih kako bi tijekom napora štitili našu kožu od pretjerane izloženosti i neugodnog osjećaja koje znojenje stvara. Osim smanjivanja osjećaja znojenja, nestat će i neugodni mirisi koji su u pravilu njegova popratna pojava.

3

Veća elastičnost i čvrstoća

 

Prilikom izrade biciklističkih majica proizvođači se trude što kvalitetnije zadovoljiti kriterije pedalirajućih aktivnosti. Prilikom vožnje naše je tijelo konstantno u pokretu, a kvalitetna biciklistička majica omogućit će vozaču lakše i prirodnije kretanje. Dakle, materijal majice i način njenog šivanja podupiru aktivnost vozača, tj. ne umanjuju njegovu pokretljivost. S obzirom na to da su šavovi čvršći, majica dodatno dobiva na čvrstoći i dugovječnosti.

5

Mnoštvo džepova i zatvarača

 

Mnoštvo pretinaca i džepova na majici omogućit će lakši pristup sitnicama potrebnim dok vozimo. Tako većina biciklističkih majica sa stražnje strane ima džepove u koje se mogu pohraniti energetske pločice ili napitci koje ćemo konzumirati tijekom vožnje. Džepovi imaju svoje zatvarače koji će stvari tijekom vožnje držati na sigurnom. Osim toga, zatvarači s prednje strane pomažu u rashlađivanju tijela prilikom pedaliranja po visokim temperaturama.

44

Reflektirajuće trakice za sigurnost

 

Biciklistička majica u većini slučajeva na sebi ima reflektirajuće trakice koje biciklista u vožnji čine vidljivijim. Proizvođači majica brinu da se reflektirajuće trakice optimalno pozicioniraju, a često stavljaju i nešto veće trake kako bi ostali sudionici prometa još lakše primijetili vozače pedalirajućih ljubimaca. Prema tome, biciklistička majica odličan je način podizanja razine sigurnosti vožnje-

2222

Lakše i jednostavnije pranje

 

Klasične majice brzo se troše i pranjem relativno brzo gube svoj prvotni izgled. Proizvođači su svjesni napora kojemu je majica izložena prilikom pedaliranja i činjenice da će se zbog znojenja često naći u perilici rublja. Zato su biciklističke majice napravljene od posebnih materijala koji uz to što su rastezljivi, dobro podnose učestala pranja. Kvalitetna majica namijenjena biciklistima trebala bi dugo služiti svoga vlasnika i pratiti ga na brojnim biciklističkim rutama.

11111
Ovaj blog nadahnut je sadržajem preuzetim s ove poveznice - https://biciklisti.hr/zasto-majicu-za-bicikliste/
15. lipnja 2022 ― Vrijeme čitanja 3 min.
Simbolična nagrada za svaki obavljeni pregled

Tijekom lipnja, srpnja, listopada i studenog u poliklinikama diljem Hrvatske pacijente će dočekati simbolični dar.

Više
npr Car osiguranje, savjetnik za kupca, ...