Sadržaj
21. rujna 2020 ― Vrijeme čitanja 5 min.

Sve o osiguranju za bicikliste

Baš lijepo izgleda ovaj bicikl. I još kako blista kad ga obasjaju sunčeve zrake. Poželite sjesti na njega i uputiti se na biciklističku avanturu. Ali ostaje otvoreno jedno pitanje: što ako se ovaj bicikl, tako lijep i nov, jednako toliko nekom drugom svidi? Što ako ga netko ukrade? Potrebno je duboko udahnuti i razmisliti. GRAWE ima rješenje: osiguranje za bicikliste. U nastavku saznajte kakvo vam osiguranje nudimo i što ono sve pokriva.
Sve o osiguranju za bicikliste

Što sve obuhvaća ova vrsta osiguranja?


Osiguranje za bicikliste obuhvaća osiguranje od odgovornosti prema trećim stranama, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, a dodatno možete ugovoriti i osiguranje bicikla od krađe.

 

3 PAKETA PRILAGOĐENA VAMA

Birajte između tri paketa s različitim visinama i vrstama pokrića. B-SAFE, B-RELAXED i B-SMART.

Više o pokrićima doznajte na stranici Osiguranja za bicikliste.

Osigurajte se online u samo tri klika!

UGOVORI ONLINE

Sve o osiguranju za bicikliste
Prilikom vožnje bicikla koristite gotovo sve mišiće, a najviše stražnjice, četveroglavi bedreni mišić tj. kvadriceps te mišiće u listovima.

Nekoliko informacija prije kupovine:
 

  • ugovorite osiguranje čak i ako povremeno vozite iznajmljeni ili tuđi bicikl jer se ovo osiguranje odnosi na biciklista (osobu), ne na bicikl;
  • odaberite paket prema vlastitim potrebama jer vam nudimo tri različita paketa koji se razlikuju u pokrićima i visini osiguranih svota;
  • vrlo je jednostavno za ugovoriti, u svega nekoliko klikova online - a moguće je i plaćanje do 10 rata;
  • roditelj može ugovoriti za dijete ili bilo koja punoljetna osoba za drugu osobu jer ugovaratelj i osiguranik ne moraju biti iste osobe.
Sve o osiguranju za bicikliste
Vožnja bicikla sjajan je oblik aerobne tjelovježbe

5 dobrobiti vožnje biciklom za tijelo

 

Vožnja biciklom:
 

1. Čuva zglobove

Kada vozite bicikl, svu svoju težinu prebacujete na snažne kosti zdjelice. Voožnja biciklom dobra je za sve ljude koji imaju problema s boli u zglobovima ili artritisom.
 

2. Osigurava aerobnu tjelovježbu

Aerobne vježbe karakterizira vrlo umjeren intenzitet te su one prije svega usmjerene na poboljšanje našeg zdravstvenog stanja. Upravo je vožnja biciklom sjajan oblik aerobne tjelovježbe zbog pedaliranja koje poboljšava rad našeg srca i mozga, a sjajno djeluje i na krvožilni sustav. Također potiče izlučivanje endorfina (poznatog i kao hormon sreće) koji poboljšava naše raspoloženje.
 

3. Jača mišiće

Prilikom vožnje bicikla koristite gotovo sve mišiće, a najviše mišiće stražnjice, četveroglavi bedreni mišić tj. kvadriceps te mišiće u listovima. Zbog uspravnog položaja "rade" i abdominalni mišići koji pomažu u balansiranju, a također koristimo mišiće u rukama i ramenima.
 

4. Olakšava razne svakodnevne aktivnosti

Dobrobiti vožnje bicikla prenose se na održavanje ravnoteže, hodanje, stajanje, izdržljivost i uspinjanje uz stepenice, kaže dr. Safran-Norton. Sve vrste fizičke aktivnosti postat će lakše zahvaljujući vožnji bicikla.
 

5. Pomaže u jačanju kostiju

Aktivnosti poput pedaliranja u kojima tijelo mora pružati otpor povećavaju gustoću kostiju. Smanjena gustoća nije zanemariv problem jer može dovesti od osteoporoze.

 

Djelomično preuzeto s zadovoljna.hr
Sve o osiguranju za bicikliste
21. rujna 2020 ― Vrijeme čitanja 8 min.
Čitajte na godišnjem odmoru! Evo naših preporuka knjiga po kojima ćete pamtiti svoj godišnji...

Bez obzira što je većina putovanja ove godine otkazana, ljeto je još uvijek vrijeme za odmor! Kako biste ove godine mogli u potpunosti uživati u svom odmoru, mi vam svakako preporučujemo da svoj pametni telefon odložite i, barem nakratko, mislima daleko od svakodnevice i užurbanog života, krenete u zamišljena putovanja. A to i dalje najbolje uspijeva na dobar, stari način: uz knjigu od koje se nećete odvojiti dok je ne pročitate do posljednjeg slova. I ne zaboravite, ono što je najbolje u svemu, pronašli smo za vas pravo štivo, bez obzira kakvu vrstu odmora volite. Pa krenimo knjigoljupci...

Više
npr Car osiguranje, savjetnik za kupca, ...