Sadržaj
13. prosinca 2021 ― Vrijeme čitanja 3 min.

Što pokloniti za Božić?

Tražite idealan poklon, nešto maštovito i posebno… nešto neočekivano, dojmljivo, a opet jednostavno? Imamo ideju!

Božićni i novogodišnji blagdani mnogima su najljepši dio godine. Ulice su pune svjetlucavih lampica, posvuda miriše kuhano vino i božićni kolačići, domove su pokorili sobovi i vilenjaci, vesele pjesmice pjevaju se na svakom koraku, a nezaobilazni božićni filmovi iznova se gledaju svake godine. Zavlada neka posebna, opuštena atmosfera i ono dobro u ljudima nekako je vidljivije nego u ostalom dijelu godine. U svakom slučaju, svatko ima neki svoj razlog i tradiciju zbog koje prosinac postaje jedinstven i pomalo čaroban mjesec u godini.

Kad smo kod tradicija, jedna od najčešćih je svakako blagdansko darivanje. Kada ta tema dođe na red, mnogima prestaje gore spomenuta opuštenost i nastaje mikro ili makropanika, jer pronaći dobar dar može biti veoma komplicirano. Naime, pravi odabir darova govori mnogo o odnosu između osobe koja kupuje ili priprema dar i osobe koja ga prima. Da bi se odabrao pravi da potrebno je  dobro poznavati osobu, ali i dobro promisliti – što bi ju posebno razveselilo, što je ono nekada rekla da bi voljela dobiti, koje boje dolaze u obzir, hoće li imati vremena iskoristiti dar (ako je dar, recimo karta za kino ili kazalište) i još tisuću takvih pitanja. Zapravo, odabir pravog dara je dar. I zato je važno ovoj temi posvetiti vrijeme i dati si truda da kako biste učinili nešto posebno što prenosi željenu poruku. I samo da naglasimo – savršen dar nema vrijednost u novcu, već svoju veličinu duguje vašoj posvećenosti da gestom pokažete i dokažete da vam je stalo.

 

Slika 1

I sada dolazimo do trenutka kada vam dajemo ideju za idealni poklon

 

Osobama koje volite poklonite svoje vrijeme, razgovor uz šalicu omiljenog vrućeg pića i omiljeni keksić, poklonite im pažnju i skrenite im pozornost na činjenicu da je najveći dar zdravlje. Možda se zdravlje ne može zamotati i ostaviti ispod bora, ali možete potaknuti svoje bližnje da razmisle o ovom važnom pitanju; jesu li u godinama kada je potrebno redovito obavljati preventivne preglede, kada su zadnji put učinili nešto za svoje zdravlje proaktivno, a ne samo gasili požar?

Kako bi što više osoba potaknuli da se i u ovo blagdansko vrijeme posvete svome zdravlju i razgovoru o prevenciji koja ima neupitno važnu ulogu u zaštiti zdravlja, GRAWE je pokrenuo kampanju na društvenim mrežama „Pokreni promjenu dok si rek'o keksić“ koju su podržale brojne javne osobe. Kampanjom se želi istaknuti poruka da je zdravlje najljepši poklon koji možete dati sebi, a da možete postati i kotačić kvalitetnih promjena u životu svojih bližnjih na način da ih potičete da brigu o svome zdravlju stave među prioritete u novoj godini.

Slika 2

Repetitio est mater studiorum

 

Ili: „Ponavljanje je majka znanja“. Zato ćemo još jednom ponoviti – redovitim pregledima možete učiniti mnogo za bolju kvalitetu vašeg života i tako dati najbolju šansu svom organizmu da ostane zdravo. Ukoliko se otkriju u ranoj fazi, brojne će se ozbiljne bolesti lakše liječiti ili potpuno izliječiti. Primjerice, uz rano postavljenu dijagnozu postotak izlječivosti raka dojke kod žena 90 %dok je izlječenje raka prostate kod muškaraca visokih 98%. 

GRAWE vjeruje u važnost prevencije i zato je pokrenuo kampanju 90/98 s ciljem podsjećanja javnosti o važnosti prevencije tijekom cijele godine. Kampanjom se realiziraju brojne akcije, ali čine i konkretni koraci kako bi preventivni pregledi postali dostupni što većem broju građana. Jedan od takvih koraka svakako je mogućnost besplatnih preventivnih pregleda bez liste čekanja u više od 300 vrhunskih zdravstvenih ustanova diljem Hrvatske (UZV pregled prostate za muškarce i UZV pregled dojki za žene) koji su dostupni uz policu dodatnog zdravstvenog osiguranja GRAWE VITAL. Popis zdravstvenih ustanova u kojima možete obaviti preglede pronađite ovdje i pročitajte više o GRAWE programima dobrovoljnog dodatnog zdravstvenog osiguranja.  

Slika 3
15. studenoga 2021 ― Vrijeme čitanja 4 min.
Pedalirati može svatko, ali ponekad nije lako

Posebno ako ne pedaliramo oprezno!

Više
npr Car osiguranje, savjetnik za kupca, ...