Sadržaj
21. rujna 2020 ― Vrijeme čitanja 8 min.

Pomoći ljudima u zajednici znači biti dijelom zajednice

Prepoznavši važnost podizanja razine javne svijesti o važnosti volontiranja i njegovim dobrobitima za pojedince i zajednicu uvršteni smo u tzv. Klasu 2011 – među prva poduzeća u Hrvatskoj koja su provodila korporativno volontiranje kakvo danas poznajemo. Pod geslom „Ponosno volontiramo“ svake godine stavljamo na raspolaganje svoje vrijeme, iskustvo i trud kako bi pomogli najosjetljivijim skupinama u svojim lokalnim zajednicama. U volontiranju svake godine sudjeluje nas više od 50%, a brojka se iz godine u godinu povećava.
GRAWE korporativno volontiranje

Svaki razvoj, osobni i poslovni, traži povratak zajednici u kojoj živimo i radimo. Doprinos zajednici je zdrav način života koji je obostrano koristan. S jedne strane kroz volontiranje možemo ispuniti vlastite interese, razviti nove vještine i hobije, a s druge strane, dok pomažemo, upoznajemo ljude - od djece i starijih sugrađana, preko čitave zajednice pa sve do svojih kolega koje nismo imali prilike upoznati izvan rada i poduzeća.

Volontiranje nam pruža puno više od priznanja okoline ili dobrog osjećaja zbog pomaganja, zahvaljujući volontiranju često počinjemo više cijeniti male stvari i težiti nekim novim vrijednostima u životu.

Od početka korporativnog volontiranja uredili smo desetke dječjih vrtića i igrališta, ustanova za starije i nemoćne, ustanova za djecu s posebnim potrebama, dječjih doma, parkova prirode, nacionalnih parkova i drugih prirodnih lokaliteta od značaja. Uz to, upoznali smo predivne ljude s kojima smo nastavili različite vrste suradnji i nakon volontiranja, a na kraju, ne manje važno, upoznali smo sami sebe.

Ponosni smo na sve promjene koje smo zajedno s lokalnim zajednicama, ustanovama i udrugama u kojima smo volontirali učinili!

 

GRAWE korporativno volontiranje

GRAWE je poduzeće koji je u temelje svog poslovanja ugradilo brigu za zajednicu. Nizom inicijativa, aktivnosti i projekata nastojimo omogućiti život jednakih mogućnosti za sve pojedince u našoj zajednici i savjesno voditi brigu o našem okolišu. Kontinuirano ulažemo znanja, vrijeme, volju i druge resurse kako bismo učinili pozitivnu promjenu. Iako se, u odnosu na potrebe zajednica koje su velike, to ponekad čini kao mali korak, on je itekako nužan. Pomaganje potrebitima i očuvanje prirode sukladno mogućnostima trebalo bi biti dio osnovne higijene svakog poduzeća. Volontiranjem i drugim DOP aktivnostima ne pokrećemo samo pozitivne promjene u društvu, već i našim zaposlenicima pružamo potporu, motiviramo ih i potičemo da učine nešto i za sebe jer volontirajući, pomažući drugima i odgovorno se odnoseći prema prirodi, zapravo pomažemo i sebi. Stoga mi je iznimno drago vidjeti kako svake godine na našim volonterskim akcijama sudjeluje sve više kolegica i kolega. I ne samo to, oni se sve češće na vlastitu inicijativu uključuju u proces organizacije od samog početka istražujući potrebe unutar svojih zajednica te predlažući lokacije i konkretne aktivnosti. Vjerujem kako već jesmo i kako ćemo i u budućnosti svojim primjerom pokrenuti i druge i time zajedno izgraditi humanije društvo i zadovoljniju zajednicu.“

Nataša Kapetanović, predsjednica Uprave GRAWE Hrvatska d.d.

GRAWE korporativno volontiranje
Jeste li znali?
  • Prepoznavši važnost podizanja razine javne svijesti o važnosti volontiranja i njegovim dobrobitima za pojedince i zajednicu GRAWE Hrvatska d.d. je 2015. godine među prvim poduzećima potpisao Povelju o priznavanju kompetencija stečenih volontiranjem i izrazio spremnost za razvijanje dobrih praksi u vrednovanju volontiranja prilikom zapošljavanja i profesionalnog napredovanja, poticanjem i priznavanjem volonterskih aktivnosti svojih zaposlenika, a od 2019. smo i među prvim potpisnicima Povelje o volontiranju.
  • Za doprinos poslovnog sektora razvoju i promicanju volonterstva primili smo 2011. godine priznanje Volonterskog centra Osijek, a 2015. godine Nagradu za poseban doprinos razvoju volonterstva koju dodjeljuje Vijeće civilnog društva i Savjet za razvoj volonterstva Volonterskog centra Dubrovnik.
  • Kako bismo dodatno doprinijeli promociji volontiranja u korporativnom sektoru, 2017. smo se pridružili Mreži za razvoj korporativnog volontiranja koju je osnovao Volonterski centar Zagreb.
  • Prvo smo poduzeće u Hrvatskoj koje je izradilo i detaljnu Politiku o korporativnom volontiranju.

 

GRAWE korporativno volontiranje
21. rujna 2020 ― Vrijeme čitanja 8 min.
Kako postati bolji i sigurniji vozač?

Čovjek uči dok je živ. To pravilo vrijedi i za vožnju automobila. Koliko god da dugo vozite, uvijek možete poboljšati neke navike i tako postati još sigurniji i bolji vozač.

Više
npr Car osiguranje, savjetnik za kupca, ...