Sadržaj
22. srpnja 2021 ― Vrijeme čitanja 5 min.

Imunitet treba jačati i u toplijim danima

Stvaranje imuniteta sposobnost je organizma da se obrani od raznih bolesti, infekcija i zaraza. Iako svatko od nas ima određeni imunitet, netko jači, netko slabiji, važno ga je dodatno pojačati, odnosno povremeno aktivirati. Uz pomoć zdravih navika i određenih namirnica imunitet treba jačati prije dolaska prvih hladnoća.
GRAWE BLOG - Imunitet treba jačati i u toplijim danima

Svima je poznato da imunitet slabi s padom temperatura vani. Većina ljudi tek tada počinje razmišljati o jačanju imuniteta, međutim prava je istina da se o njemu treba razmišljati sada kada je toplije kako bismo hladnije dane i prve prehlade dočekali spremni. 

U nastavku vam donosimo nekoliko savjeta što već danas možete učiniti kako bi vaš imunitet bio dovoljno "naboostan" za hladnoću.

 

GRAWE BLOG - Imunitet treba jačati i u toplijim danima

Imunitet se gradi pomoću sunca
 

Sunce je ključan element koji će vam olakšati dolazak do jačeg imuniteta. Malo je onih osoba koje sunce jednostavno ne tjera na optimizam, promjenu životnih navika, bolju i kvalitetniju prehranu, više kretanja i slično. Mnogi od nas to uzimaju zdravo za gotovo, no vlastito zdravlje bi svakome od nas trebalo biti na prvom mjestu. Snažan imunitet ovdje igra jako važnu ulogu.


S druge strane, da proljeće i ljeto nisu ni tako bezopasni, svjesni su svi oni koji svake godine moraju živjeti s brojnim alergijskim reakcijama. Ako i vi imate takvih problema, to je samo još jedan dodatni razlog zašto biste trebali poraditi na jačanju svoga imuniteta.

 

GRAWE BLOG - Imunitet treba jačati i u toplijim danima

Iskoristite višestruke dobrobiti kretanja
 

Iskoristite sunce maksimalno. Za početak, počnite se više kretati. Toliko je toga pozitivnog što će vam kretanje donijeti: od lučenja hormona sreće, preko smanjenja stresa i smanjenja rizika od kardiovaskularnih oboljenja do dolaska do top forme i fit linije.

Utjecaj tjelesne aktivnosti na vaše zdravlje višestruk je! Nemojte to zanemariti i počnite što više vremena provoditi u kretanju i u prirodi.

 

GRAWE BLOG - Imunitet treba jačati i u toplijim danima

Sunčajte se i jedite sezonske namirnice
 

Osim što će vam kretanje pomoći u jačanju imuniteta, i sam boravak vani je odličan saveznik. Naime, više vremena provedenog na suncu znači više apsorpcije D vitamina.

Vitamin D u organizmu ne samo da će vam ojačati imunitet, nego će vam dati i više energije, elana, a na kraju i sreće. Vitamin D možete unositi i putem namirnica kao što su tuna, losos, jaja i slično.

 

GRAWE BLOG - Imunitet treba jačati i u toplijim danima

 

Naravno, svakako je bitno pripaziti i na prehranu, ali jednostavnije je i zabavnije provesti vrijeme na suncu kako biste svoje tijelo nahranili ovim važnim vitaminom, zar ne?

S druge strane, ne zaboravite na važnost unosa sezonskih namirnica. Ako su proljeće i ljeto zbog nečega dobri, onda je to definitivno bogatstvo sezonskih namirnica. Toliko svježeg voća i povrća bez sumnje će vam pomoći u „boostanju“ imuniteta.

 

Djelomično preuzeto s Živjeti bolje

 

 

GRAWE BLOG - Imunitet treba jačati i u toplijim danima


Osigurajte najvažnije – svoje zdravlje
 

Dobar imunitet više je od pola zdravlja, a zdravlje uvijek trebate staviti na prvo mjesto. 

Osiguranje zdravlja najbolje je što možete uraditi za sebe. 

 

Uz današnju modernu medicinu, deseci nekad neizlječivih bolesti danas se lako saniraju. No, često je cijena takvih tretmana i zahvata izrazito velika. Zato je GRAWE pripremilo za vas brojne programe dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja.

Istražite ih i stavite zdravlje na prvo mjesto! Promjene kreću od Vas samih!

 

Zatražite neobvezujuću ponudu ili informativni izračun.

 

GRAWE BLOG - Imunitet treba jačati i u toplijim danima
15. srpnja 2021 ― Vrijeme čitanja 6 min.
Vožnja po vrućini i suncu može biti ugodna uz nekoliko savjeta

Koliko god da jedva čekate ljeto kako biste uživali u putovanjima, toliko vožnja po vrućini zna biti i naporna, a često i opasna. Zato, slijedite ove savjete i ne dopustite da vas sunce učini nervoznima.

Više
npr Car osiguranje, savjetnik za kupca, ...