Sadržaj
12. travnja 2021 ― Vrijeme čitanja 10 min.

Dostupni, besplatni preventivni pregledi – nema izlike za propuštanje

U 10 minuta saznajte sve važno o preventivnim pregledima: zašto su važni, mogu li se obaviti besplatno, kada i gdje. A saznat ćete više i o našoj novoj kampanji 90/ 98 kojom ćemo vas sustavno podsjećati kako jednostavnije sačuvati ono najvrijednije – vaše zdravlje
GRAWE kampanja 90/98

Zašto svi govore o preventivnim pregledima?
 

Jednostavno rečeno, zato što redovitim preventivnim pregledima možete spasiti život. Možda zvuči kao floskula, ali nije. I znanost i brojke to dokazuju. Rak dojke kod žena i rak prostate kod muškaraca pripadaju popisu najučestalijih bolesti u Hrvatskoj. Međutim, pripadaju još jednom popisu – popisu onih bolesti koji imaju izuzetnu visoku izlječivost ukoliko se detektiraju u ranoj fazi, dakle preventivnim pregledom. Dvije javnozdravstvene kampanje koje već nekoliko godina snažno podržavamo su Pink Ribbon i Movember, a one svake godine u listopadu i studenom podsjećaju javnost na važnost prevencije i pozivaju na odaziv redovitim pregledima. Međutim, pitanje zdravlja nije pitanje kalendarskog mjeseca – zdravlje mora biti važno svaki mjesec i svaki dan. Zato smo pokrenuli novu kampanju 90/98 u sklopu koje ćemo vas raznim aktivnostima tijekom cijele godine sustavno podsjećati da svoje zdravlje trebate uvijek stavljati na mjesto koje i zaslužuje – prvo mjesto.

GRAWE kampanja 90/98

Zašto 90/ 98?


Ako se otkrije u ranoj fazi, dakle preventivnim pregledom, postotak izlječenja raka dojke je 90 %, a izlječenje raka prostate kod muškaraca ima još bolje izglede – čak 98 % rano postavljenih dijagnoza mogu se u potpunosti izliječiti. Usprkos ovoj statistici, veliki broj osoba u Hrvatskoj i dalje ne obavlja redovite preglede pa smo se zapitali zašto.  

Neki od razloga su ubrzana svakodnevica u kojoj najmanje vremena imamo za sebe, nekada je riječ nedostupnosti termina jer se na preglede katkada treba dugo čekati, a privatni pregledi koji imaju slobodne termine često imaju i nezanemarivo visoke cijene usluga koje nisu svakome dostižne. Nije se teško zapetljati u čarobni krug u kojem je jednostavno ostati dok se u svome tijelu osjećamo dobro i zdravo. Nažalost, ako  simptomi postanu vidljivi, to često znači da imamo zdravstveni problem koji bi mogao značiti duže i ozbiljnije liječenje.

Sa svim ovim činjenicama u vidu, naš je cilj stvoriti uslugu koja će vam maksimalno olakšati odlazak na preventivni pregled -  i to besplatan, kompletan pregled s vrhunskom uslugom i  bez čekanja. Da, to je moguće.

 

Uz GRAWE VITAL policu dodatnog zdravstvenog osiguranja – preventivni pregled je samo jedan poziv ili e- mail daleko

 

GRAWE VITAL akcija

Gdje možete obaviti pregled?

Razumijemo da je važno da vam je mjesto pregleda blizu, a da preglede obavljaju vrhunski stručnjaci. Zato smo razvili mrežu s više od 250 specijalističkih poliklinika i 23 bolnice diljem Hrvatske u kojima se uz ugovorenu policu GRAWE VITAL možete jednostavno naručiti na pregled putem e- maila ili telefona. Više informacija o GRAWE dodatnom zdravstvenom osiguranju i popis ugovornih zdravstvenih ustanova pronađite na  https://www.grawe.hr/dodatno-zdravstveno-osiguranje/ .

 

Krenite od sebe i  #PokreniPromjenu

Postoji izreka da život piše najbolje drame. I to je svakako istina - treba znati uživati u svemu lijepom i neočekivanom. Čak i onom manje lijepom jer zbog takvih trenutaka znamo bolje cijeniti one dobre. Ali, sjetite se svaki dan da je život u mnogočemu u vašim rukama i da kvalitetnim odlukama možete itekako utjecati na čudnovati zemljovid vašeg života. Sjetite se, i u avionu masku s kisikom prvo trebate staviti sebi da biste mogli pomoći bližnjima. Zato, pokrenite promjenu u sebi i stavite sebe na prvo mjesto, a kada su u pitanju preventivni pregledi odgovorite na ovo pitanje:

Da dobijete informaciju da imate 90, odnosno 98 % šanse da dobijete na lotu, biste li igrali?

 

Jeste li vi ove godine obavili sistematski pregled?

Pročitajte više o GRAWE programima dobrovoljnog dodatnog zdravstvenog osiguranja.

Na poveznici u nastavku pročitajte vrlo važne i korisne informacije o Nacionalnom programu ranog otkrivanja raka.

19. ožujka 2021 ― Vrijeme čitanja 9 min.
Vodič za minimalizam: Unesite jednostavnost u svoj dom

Bez obzira na činjenicu preuređujete li kuću ili stan, uređujete li apartman ili se samo želite osloboditi tereta glomaznih i nepotrebnih predmeta, morate proći određene korake na putu do vlastite minimalističke oaze. Želite li u svoj dom unijeti jednostavnost i pročistiti ga od suvišnih stvari, uz ove ste savjete već na pravom putu.

Više
npr Car osiguranje, savjetnik za kupca, ...