Online servis za korisnike

Kontakt

GRAWE Hrvatska d.d.
Ulica grada Vukovara 5
HR-10000 Zagreb

072-300-301, 01-3034-000 +385-(0)1-30-34-500 info@grawe.hr
Inhalt:

Zahtjev za izdavanje zelene karte

 
Zelena karta - međunarodna karta za osiguranje vozila
 

Zelena karta služi kao dokaz o ugovorenom osiguranju od automobilske odgovornosti, a izdaje se uz policu obveznog osiguranja od automobilske odgovornosti i koristi se prilikom odlaska vozilom u inozemstvo. 

Sustav zelene karte uveden je 1. siječnja 1953., i primarno je Europski sustav, iako ne uključuje sve Europske zemlje, a uključuje neke izvaneuropske.

Zelenu kartu izdaje osiguravateljno društvo kod kojeg imate sklopljenu policu obveznog osiguranja od automobilske odgovornosti i vrijedi u svim zemljama članicama sustava kao dokaz o postojanju obveznog osiguranja od automobilske odgovornosti za to vozilo.

Obično se izdaje ugovaratelju istovremeno s policom obveznog osiguranja od automobilske odgovornosti, a kada se u zelenu kartu upisuju datumi njene valjanosti identični kao na polici, može se izdati i naknadno.
Izdavanje zelene karte je besplatno.

U slučaju da je vozilo za koje želite zatražiti zelenu kartu, mijenjalo vlasnika, ljubazno Vas molimo da se osobno obratite jednom od ureda GRAWE Hrvatska d.d. kako bismo Vam izdali traženu zelenu kartu.

Zelenu kartu obavezno ponesite pri putovanju u inozemstvo i provjetite datum isteka prije odlaska, a u slučaju prometne nezgode i štetnog događaja izmjena podataka o osiguranju biti će puno jednostavnija izmjenom podataka s preslike zelene karte.   

 
 
www.grawe.hr koristi kolačiće (cookies) radi boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u Vašem internetskom pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje.

NASTAVAK