Život

Kontakt

GRAWE Hrvatska d.d.
Ulica grada Vukovara 5
HR-10000 Zagreb

072-300-301, 01-3034-000 +385-(0)1-30-34-500 info@grawe.hr
Inhalt:

Životno osiguranje s ulaganjem u investicijske fondove:GRAWE PROFIT PLUS

 
 

Premija osiguranja se prema izboru ugovaratelja osiguranja ulaže u jedan od investicijskih fondova kojima upravlja društvo Security Kapitalanlage Aktiengesellschaft:

  • Apollo Konservativ (konzervativni)
  • Apollo Ausgewogen (uravnoteženi)
  • Apollo Dynamisch (dinamični)


GRAWE Hrvatska d.d. nema utjecaja na razvoj vrijednosti investicijskih fondova, te stoga NE snosi odgovornost za moguće smanjenje vrijednosti sredstava u fondovima.

  • Apollo Konservativ (konzervativni) fond ulaže primarno u obvezničke fondove, a manji dio imovine u dioničke fondove.
  • Apollo Ausgewogen (uravnoteženi) fond veći dio svoje imovine ulaže u dioničke fondove te nešto manji dio u obvezničke fondove.
  • Apollo Dynamisch (dinamični) ulaže u dioničke fondove.


Obračun naknade:


Kod osiguranja života povezanog s investicijskim fondovima naknada se isplaćuje u slučaju doživljenja ili smrti osigurane osobe. U slučaju doživljenja naknada se sastoji od udjela u fondu u visini pričuve pokrića. U slučaju smrti, dodatno uz trenutnu vrijednost pričuve pokrića, isplaćuje se riziko svota u trenutku smrti u obliku novčane naknade. Ta riziko svota proizlazi iz razlike između ugovorno određene minimalne svote za slučaj smrti i tržišne vrijednosti pričuve pokrića u trenutku smrti, ali najmanje kao 10 % minimalne svote za slučaj smrti.

 
 
www.grawe.hr koristi kolačiće (cookies) radi boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u Vašem internetskom pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje.

NASTAVAK