Život

Kontakt

GRAWE Hrvatska d.d.
Ulica grada Vukovara 5
HR-10000 Zagreb

072-300-301, 01-3034-000 +385-(0)1-30-34-500 info@grawe.hr
Inhalt:

Životno osiguranje povezano s investicijskim fondovima:GRAWE INVEST i GRAWE INVEST 4U

 
 

Jeste li znali da se Hrvatska, kao i većina zemalja Europske unije nalazi u razdoblju povijesno niskih kamata na štednju? A znate li da su one direktno povezane s vrlo niskim, a u nekim zemljama EU i negativnim prinosima na državne obveznice? Zbog izuzetno niskih kamata na štednju sve više raste potražnja za novim oblicima ulaganja sredstava koji mogu donijeti veće prinose.


Sigurno ste čuli da trgovanje vrijednosnim papirima na svjetskim burzama može donijeti odlične prinose! Koliko ste puta pomislili da biste se i sami voljeli okušati u tome i zaraditi dodatna financijska sredstva, međutim koči vas nedostatak vremena ili manjak znanja i iskustva? Ili možda smatrate da, kao mali ulagač, nemate pristup tržištu kapitala?

Uz GRAWE INVEST i GRAWE INVEST 4U proizvode sada i Vi možete ulagati sredstva na tržište kapitala kako biste ostvarili veće prinose, bez dodatnih znanja, troška vremena i sredstava za ulazne naknade ili iskustva u trgovanju vrijednosnim papirima na svjetskim burzama.

GRAWE INVEST nudi vam mogućnost odabira vrsta fondova u koje želite ulagati, dok je GRAWE INVEST 4U jedinstven proizvod životnog osiguranja s ulaganjem u investicijske fondove prema unaprijed definiranoj strategiji ulaganja razvijenoj od strane vrhunskih stručnjaka.

U izborniku s desne strane možete pronaći ključne informacije o proizvodima.

 
 

Što je GRAWE INVEST?

 

GRAWE INVEST je proizvod životnog osiguranja s aktivnim upravljanjem uloženim sredstvima. Kod proizvoda GRAWE INVEST sami birate fond u koji ćete ulagati svoja sredstva i to između:

 • Konzervativnog (ulaganje pretežito u obveznice – manji rizik – manji očekivani prinos)
 • Uravnoteženog (kombinacija ulaganja u dionice i obveznice – srednji rizik – srednji očekivani prinos)
 • Dinamičkog (ulaganje pretežito u dionice – veći rizik – viši očekivani prinos)

Uložena sredstva ne moraju se ulagati isključivo u jedan fond već se sredstva, prema Vašoj želji mogu rasporediti u sva tri fonda prema omjerima koje odaberete, a jednom godišnje imate pravo, bez ikakve naknade, mijenjati strategiju ulaganja i prebacivati ulaganje iz jednog fonda u drugi.

 

 

Što je GRAWE INVEST 4U?

 

GRAWE INVEST 4U  inovativan je i jedinstven proizvod osiguranja života vezanog uz investicijske fondove koji Vam pruža mogućnost ostvarivanja većih prinosa na uloženi novac pod vodstvom vrhunskih stručnjaka i prema strategiji ulaganja usmjerenoj na postizanje optimalnog omjera prinosa i rizika ulaganja kojeg snosi ugovaratelj osiguranja. Strategija se sastoji od 3 faze:


1. FAZA - prikupljanje kapitala uz mogućnost ostvarenja viših prinosa kroz ulaganja većeg rizika
2. FAZA - daljnja akumulacija i ulaganje s ciljem zaštite kapitala uz nešto niži rizik ulaganja
3. FAZA - ulaganja niskog rizika s ciljem očuvanja kapitala  

Strategija ulaganja razvijena je od strane vrhunskih i iskusnih fond menadžera društva za upravljanje investicijskim fondovima Security KAG.

Napomena: Prinosi investicijskih fondova tijekom razdoblja ulaganja (trajanja osiguranja) nisu zajamčeni te mogu oscilirati ovisno o vrsti fonda i tržištima na kojima investicijski fondovi ulažu, a u pojedinim razdobljima mogu rezultirati i gubitkom za ulagatelja (ugovaratelja osiguranja). Povijesni prikazi vrijednosti udjela u fondovima u okviru proizvoda GRAWE INVEST 4U sadržani su u ključnim informacijama o fondovima i proizvodu GRAWE INVEST 4U na web stranici http://www.grawe.hr/hr/Stanje_fondova.htm.

 GRAWE INVEST 4U  pruža sljedeće pogodnosti:

 • Besplatnu strategiju ulaganja jedinstvenu na hrvatskom tržištu, razvijenu od strane vrhunskih fond menadžera;
 • Ulaganje u investicijskim fondovima kojima upravlja nagrađivano društvo za upravljanje investicijskim fondovima Security KAG;
 • Dugoročnim ulaganjem kao i obročnim uplatama premije pridonosi se smanjenju rizika ulaganja;
 • Sudjelovanje na svjetskom tržištu vrijednosnih papira bez posebnih znanja, iskustva i dodatnog troška vremena;
 • Bez brige u koje fondove ulagati ili kada i kako prebacivati  sredstva iz jednog u drugi fond.


 

Kako da znam da je to proizvod za mene?

 • Financijski ste osviješteni i tražite nove oblike ulaganja koji pružaju mogućnost ostvarivanja većih prinosa?
 • Želite ulagati, ali nemate  iskustva u kupovini udjela u fondovima ili nemate vremena pratiti stanja na svjetskim burzama?
 • Spremni ste preuzeti rizik ulaganja kako biste ostvarili veće prinose?
 • Nemate specifična znanja o tržištu kapitala, ali želite iskoristiti prednosti koje ono donosi?
 • Svjesni ste da su dugoročna ulaganja pravi put do ostvarenja financijski stabilnije budućnosti?
 • Već imate policu klasičnog životnog osiguranja koja vam donosi sigurnost, a sada želite ostvariti dodatne prinose?
 • Nemate izdvojeni veći kapital koji biste mogli uložiti na tržište kapitala, a voljeli biste imati priliku ulagati u manjim, mjesečnim obrocima?