Projekt poKRENI

Kontakt

GRAWE Hrvatska d.d.
Ulica grada Vukovara 5
HR-10000 Zagreb

072-300-301, 01-3034-000 +385-(0)1-30-34-500 info@grawe.hr
Inhalt:

Projekt poKRENI

 
 

PoKRENI i pokloni veliko srce malom srcu

Izazovom „PoKRENI – pokloni svoje kilometre“  koji počinje 7. travnja pozivamo sve da pokrenu svoju okolinu i uključe se u pomaganje drugima na najzdraviji način – trčanjem

Treći po redu izazov „PoKRENI – pokloni svoje kilometre“ počeo je na Dan zdravlja, 7. travnja, kao dio inicijative PoKRENI kojom GRAWE Hrvatska d.d. poziva sve rekreativne trkače, ali i sve pojedince koji žele učiniti dobro djelo, da putem aplikacije Endomondo poklanjaju svoje trkačke kilometre koje će GRAWE pretvoriti u donaciju od čak 50.000 kuna za udrugu Veliko srce malom srcu. Izazov će trajati sve do GRAWE noćnog maratona koji će se održati 26. kolovoza na Bundeku i Savskom nasipu u Zagrebu.


PoKRENI je inicijativa nastala s ciljem pokretanja promjena i poticanja na usvajanje zdravih navika koje su temelj za kvalitetniju budućnost svakog pojedinca. Putem ovih aktivnosti, GRAWE Hrvatska d.d. želi ojačati svijest javnosti o potrebi prevencije kardiovaskularnih bolesti koje su u svijetu, pa tako i u Hrvatskoj, glavni uzrok smrtnosti te potaknuti građane na bavljenje fizičkom aktivnošću (trčanjem), odnosno na stjecanje zdrave navike koja će im pomoći u prevenciji određenih stanja i bolesti, ali i u očuvanju zdravlja.


Ovogodišnjom donacijom udruzi liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece s prirođenim srčanim grješkama i drugim srčanim bolestima Veliko srce malom srcu, inicijativa PoKRENI želi skrenuti pažnju na potrebe djece sa srčanim bolestima kao i na činjenicu da se godišnje više od milijun djece u svijetu rađa s prirođenom srčanom greškom, da njih 100.000. neće doživjeti 1. rođendan, te da će ih 1000 umrijeti prije odrasle dobi.

ŠTO BISTE MOGLI NAPRAVITI?

U izazov „PoKRENI – pokloni svoje kilometre“ može se uključiti svatko, putem besplatne aplikacije za praćenje treninga na pametnim telefonima Endomondo. Dovoljno je skinuti Endomondo aplikaciju, prijaviti se na PoKRENI izazov i koristiti je prilikom trčanja te tako registrirati prijeđene kilometre. Svaki registrirani kilometar na Endomondo postat će poklonjeni kilometar za potporu udruzi Veliko srce malom srcu.
Također, svi trkači mogu svoje kilometre, osim za vrijeme treninga, prikupljati i na 17 utrka diljem Hrvatske koje ove godine podržava GRAWE.
Informacije o dnevnom stanju prikupljenih kilometara mogu se pratiti na web stranici http://www.pokreni.hr i na https://www.facebook.com/PoKRENIbyGRAWE

Više infomacija o inicijativi i akciji „PoKRENI – pokloni svoje kilometre“:


Inicijativa PoKRENI počela je 2015. godine s ciljem da se za 50.000 kilometara donira 25.000 kuna. Ostvareno je preko 109.000 km, a dodatno je GRAWE Hrvatska d.d., za svakog sudionika GRAWE noćnog maratona, donirala 20 kn te prikupila još 25.000 kn. 2016. godine donirano je 50.000 kuna za prvih 50.000 kilometara, a sudjelovalo je čak 766 trkača. Ove godine organizatori pozivaju građane da poKRENU sebe i ljude iz svoje okoline i time učine nešto dobro za svoje zdravlje uz istovremeno dobrotvorno djelovanje. Zajednički cilj svih sudionika će biti prikupiti najmanje 100.000 kilometara, a GRAWE će ih pretvoriti u donaciju od 50.000 kuna za udrugu Veliko srce malom srcu.

 

Popis utrka koje podržava GRAWE:

 DATUM

MJESTO


NAZIV UTRKE

 19.3.  Zagreb  ZAGREB21
 1.4.  Osijek  Osječki FERIVI polumaraton
 1.4.  Samobor  VL utrka "Zdravo proljeće"
 9.4.  Zagreb  HENDRIX savski polumaraton
 22.4.  Zadar  Zadar night run
 22.4.  Petrinja  DAN RUN 2017.
 13.5.  Zagreb  HOLI RUN & FEST
 18.5.  Split  MAGENTA 1 B2B RUN
 1.6.  Rijeka  MAGENTA 1 B2B RUN
 3./4.6.  Plitvice  PLITVIČKI MARATON - pokreni petica
 9.6.  Karlovac  Karlovački cener
 29.6.  Osijek  MAGENTA 1 B2B RUN

 8.7.

 Split  GLOW RUN SPLIT
 26.8.  Zagreb  GRAWE noćni maraton
 9.9.  Ogulin  Ogulin trail
 14.9.  Zagreb  MAGENTA 1 B2B RUN
 23.9.  Pula  Pulska iksica


 

GDJE SE MOGU INFORMIRATI O PROJEKTU I DALJNJIM AKTIVNOSTIMA?

Lajkate službenu Facebook stranicu projekta PoKRENI na kojoj ćete naći sve potrebne informacije i pratiti tijek projekta. Projekt pratite i na Instagram profilu (www.instagram.com/pokrenibygrawe) kao i na Twitteru (https://twitter.com/PoKRENIbyGRAWE).

Za kraj…

  • TRKAČI – razmislite koga biste mogli poKRENUTI? Na koga želite prenijeti tu energiju koju i sami osjećate zbog trčanja? Kome želite priuštiti nezaboravno iskustvo sudjelovanja na jednoj od utrka? Kome želite biti potpora u promjenama koje za njega tek slijede? Za koga mislite da može pomaknuti svoje granice? Probajmo PoKRENUTI barem jednu osobu u svojoj okolini.
  • NETRKAČI – nemate partnera, a željeli biste probati? Mislite da nemate vremena, novaca ili dovoljno kondicije? Htjeli biste sudjelovati, ali ne znate kako? Tu smo da upravo vas PoKRENEMO.Ovaj projekt daje nam priliku da svojom pozitivnom energijom zarazimo i poKRENEMO prvo sebe, a onda i druge, da dokažemo da su naše granice samo u našim glavama i da ih možemo pomicati kad god donesemo čvrstu odluku i na kraju da budemo ponosni na uspjeh, osobni, ali i zajednički.

Napravite prvi korak! Budite nekome motivacija! Nije teško. Što čekate?
3,2,1 ... poKRENI!

U nastavku fotografije s GRAWE noćnog maratona 2016.