Sadržaj
15. lipnja 2022 ― Vrijeme čitanja 1 min.

Simbolična nagrada za svaki obavljeni pregled

Tijekom lipnja, srpnja, listopada i studenog u poliklinikama diljem Hrvatske pacijente će dočekati simbolični dar.

Popis obaveza je dug

Većina osoba svakodnevno ispred sebe postavlja razne, veće ili manje zadatke; obaviti tjednu kupovinu, naručiti se na servis automobila, kupiti klincu dar za rođendan, osmisliti ručak za sutra…. I tako ukrug, dan za danom, tjedan za tjednom. Katkada se čini da je život više ili manje zabavna rutina, a svaki obavljeni zadatak je jednostavno – obavljeni zadatak, dok je u takvome rasporedu sve izazovnije pronaći vrijeme za učiniti nešto važno za svoje zdravlje. Na primjer, obaviti preventivni pregled.

 

Godišnji preventivni pregled

Iako su danas dostupniji no ikada, još uvijek veliki broj osoba nema naviku organizirati odlazak na uglavnom bezbolne, vremenski kratke, a za očuvanje zdravlja iznimno važne preventivne preglede. Ako spadate u onu skupinu ljudi koja preventivne preglede (poput UZV-a dojki kod žena ili prostate kod muškaraca) obavlja redovito, najveća vam je nagrada, dakako, nalaz koji dokazuje da je vaše stanje uredno i da nemate razloga za brigu. Međutim, nema baš ništa loše u tome da se dodatno nagradite - jer ste učinili puno za sebe, za svoje zdravlje.. Stoga, ako ste jedna / jedan od onih koji se posvećuje očuvanju svoga zdravlja i redovito obavlja preventivne preglede zaslužujete i pohvalu i nagradu! Osmislite neki vlastiti, mali ritual koji će vas dodatno potaknuti da budete redoviti na godišnjem druženju sa specijalistom. Možda da nakon pregleda odete u restoran? Ili da se počastite nekim tretmanom, poput masaže? Možda je dovoljno i popiti kavu u omiljenom kafiću nakon pregleda i osvijestiti da ste učinili nešto važno pa osjetiti zadovoljstvo samim sobom.

 

preventivni pregled
Aktivnosti cijele godine

GRAWE vjeruje u važnost preventivnih pregleda i u sklopu kampanje 90/98 putem raznih aktivnosti tijekom cijele godine ohrabruje muškarce i žene da pitanje zdravlja stave u prvi plan. S tim u vidu GRAWE je osigurao posebne, simbolične darove za sve one koji tijekom lipnja, srpnja, listopada i studenog ove godine odrade preventivne preglede u sedam gradova i poliklinika diljem Hrvatske. Tako će pacijente u poliklinikama Aviva (Zagreb), Ercegović (Split), Osijek (Osijek), Vita (Šibenik), Marin Med (Dubrovnik) i Croatia (Pula) te SB Medico Rijeka (Rijeka) nakon pregleda dočekati živopisne narukvice kao podsjetnik da je uz rano postavljenu dijagnozu postotak izlječivosti raka dojke kod žena je 90 % dok je  izlječenje raka prostate kod muškaraca visokih 98 % .

Narukvice
Simbol vaših prioriteta

Ova narukvica nije samo ukras, nego je i simbol vaših prioriteta. Vi ste svoje zdravlje stavili na prvo mjesto i zato ju ponosno nosite. Također, ova narukvica može biti i odličan dar vama dragoj osobi – kao poticaj i inspiracija da i sama organizira godišnji pregled.

Dobro je imati na umu da je pitanje zdravlja organizma u mnogočemu pitanje kvalitetnih odluka i odabira, a preventivni pregledi u tom smislu imaju nezamjenjivu ulogu. Zato kada na popis zadataka stavite i pregled, nagradite se. Dajte sami sebi počast jer ste proaktivni i držite kormilo u svojim rukama. Narukvica koju vam poklanja GRAWE je simbolična, ali dobri rezultati pregleda osiguravaju nešto puno veće – spoznaju da nemate razloga za brigu kada je u pitanju ono najvažnije – vlastito zdravlje. Potaknimo zajedno druge da učine isto.

 

 

09. lipnja 2022 ― Vrijeme čitanja 5 min.
Pet početničkih grešaka kod održavanja bicikla

Ponekad nismo svjesni kako neredovito i neodgovorno održavanje bicikla može ozbiljno ugroziti našu sigurnost.

 

Više
npr Car osiguranje, savjetnik za kupca, ...